ANA SAYFA > İZMİR > Aslan Savaşan:''hükümet ne yapıyordu?''

Aslan Savaşan:''hükümet ne yapıyordu?''

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Aslan Savaşan:''hükümet ne yapıyordu?''

Son günlerde yürekleri yakan terör saldırılarının ardından MHP İzmir Milletvekili Aslan SAVAŞAN Meclis Başkanlığına soru önergesi verdi.

Son günlerde yürekleri yakan terör saldırılarının ardından MHP İzmir Milletvekili Aslan SAVAŞAN Meclis Başkanlığına verdiği soru önergesi ile PKK’nın düzenekli bombaları, yollara yerleştirdikten sonra üzerine asfaltlama çalışmalarının kimin tarafından yapıldığını ve PKK’nın yolları bomba tarlasına çevirirken MİT’in neden istihbarat bilgisi alamadığını Başbakan DAVUTOĞLU’na sordu.

Aslan Savaşan yaptığı açıklamada; “Hükümet sözde çözüm sürecinde güvenlik güçlerinin elini kolunu bağlamış ve PKK yolları mayın tarlasına çevirmiştir. Dağlıca ve Iğdır’daki saldırılar, yollara döşenmiş uzaktan kumandalı bomba düzenekleri ile yapılmıştır. Terör örgütü bu yolları kazmış, ağırlığı 500 kg ile 1 ton olan patlayıcıları döşemiş, uzaktan kumanda mekanizması kurulmuş ve üzerine asfaltlama yapılmış!  Bu asfaltlama kim tarafından yapıldığı, Bölgedeki Belediyelerin,  bunda bir payının olup olmadığı, PKK’nın yolları mayınla döşerken Hükümet ve MİT’in ne yaptığı sorularının acilen cevaplanması gerekiyor” dedi.

Soru önergesinde bombaların döşendiği yolların denetimi ile ilgili zafiyeti de gündeme getiren MHP’li SAVAŞAN, son yıllarda o bölgede PKK’nın yollarda kimlik kontrolü de yaptığını hatırlatarak; hükümet neden bunlara izin verdi diyerek açıklamasına şöyle devam etti; “Üzülerek söylüyorum ki AKP hükümetleri o bölgeyi terör örgütüne teslim etmiş durumda, bölgedeki hakimiyet en kısa sürede devlet tarafından sağlanmalıdır. Artık Yeter, Millet olarak şehit acısına dayanacak gücümüz kalmadı, artık ocaklara ateş düşmesin” diyerek açılamasını tamamladı.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber CHP’li Sındır: ''Kardeşliğimizi, hainlere kurban etmeyeceğiz!''
Sonraki Haber Karşıyaka'da bu akşam teröre tepki yürüyüşü var

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?