ANA SAYFA > İZMİR > CHP Milletvekili Atila Sertel tutuklu meslektaşlarını ziyaret etti

CHP Milletvekili Atila Sertel tutuklu meslektaşlarını ziyaret etti

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
CHP Milletvekili Atila Sertel tutuklu meslektaşlarını ziyaret etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atilla Sertel, tutuklu gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül’ü Silivri Cezaevi’nde ziyaret etti.

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel ile beraber Silivri’ye giden İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen ve Cumhuriyet Gazetesi Ege Bölge Temsilcisi Serdar Kızık Adalet Bakanlığı tarafından ziyaret izni çıkmadığı için meslektaşlarıyla görüşemedi.

Yaklaşık 2 saat boyunca meslektaşlarıyla görüşen CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, “Arkadaşlarımız dimdik ve moralli. Her ikisinin de gülümseyen bakışları gözümün önünden gitmiyor. Gülümseyerek direnmeye devam ediyorlar. Hiçbir umutsuzluk yok ikisinde de. İçeride okuyorlar ve yazıyorlar. Bu ülkede yazan, konuşan, düşünen, insanların özgürlüklerini hep savunduk. Savunacağız da” dedi.

GAZETECİLERE İZİN YOK!

Adalet Bakanlığı’nın gazetecilere meslektaşlarını ziyaret izni vermediğini ifade eden Atila Sertel, şunları söyledi:

“Biz bu Silivri’nin yabancısı değiliz. 6 yıl boyunca çok gittik, geldik. Ben geçmişte 200’e yakın gazeteci ile birlikte Silivri’de tutuklu bulunan meslektaşlarımı ziyaret etmiştim. Şimdi ise Adalet Bakanlığı gazetecilere izin vermiyor. Biz bugün buraya İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen ve Cumhuriyet Gazetesi Ege Bölge Temsilcisi Serdar Kızık’la geldik fakat onlara izin çıkmadı. Ben gazeteci kökenli bir milletvekili olarak gazetecilerin meslektaşlarını ziyaret etmesine Adalet Bakanlığı tarafından izin verilmesini istiyorum. Bu en kısa sürede gerçekleşmelidir.”

“YÖNETEMİYORLAR, YÜRÜTÜYORLAR”

Halkın haber alma özgürlüğü için mücadele veren gazetecilerin hapse atılsalar da baskı görseler de gerçekleri yazmaya devam edeceğini belirten CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, “Bizim arkadaşlarımızı dün de yıkamadınız bugün de yıkamayacaksınız. Bizim arkadaşlarımız halkın haber alma özgürlüğü için dün de mücadele verdi yarın da mücadele verecek. Zannetmesinler ki içeriye attıkları gazeteciler kendi görüşlerinden, kendi inançlarından, gerçekleri yazmaktan vazgeçiyorlar! Asla vazgeçmiyorlar. Gün geliyor haklılıklarını kanıtlayarak dışarı çıkıyorlar ve onlardan özür dileyen bir devlet yapısı oluyor. Bu özrü dilemek istemiyorlarsa en kısa yoldan adaleti sağlamaları lazım. Bu ülke kin ve nefretle yönetilemez. Yönetemiyorlar ama yürütüyorlar. Ama bu yürütme nereye kadar! Adalet bir gün herkese lazım olacak. O zaman da eğer hak ve hukuk temelinde haksızlık yapılıyorsa biz onların da adil yargılanmaları için yanlarında olacağız. Çünkü biz insan hak ve özgürlüklerinden yanayız” diye konuştu.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Annelerin de Eğlenmeye Hakkı var…
Sonraki Haber Erdal Acar, Fatih Diniz’i destekleme kararı aldı!..

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?