ANA SAYFA > GÜNDEM > CHP Karşıyaka, Kaf Sin Kaflı olmayı konuştu

CHP Karşıyaka, Kaf Sin Kaflı olmayı konuştu

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
CHP Karşıyaka, Kaf Sin Kaflı olmayı konuştu

Cumhuriyet Halk Partisi Karşıyaka İlçe Başkanlığı, farklı komisyonlar kurarak çalışmalarını sürdürüyor. Başkanlığın kurduğu son komisyonlardan biri de "Spor Komisyonu" oldu. CHP Karşıyaka İlçe Örgütü Spor Komisyon'undan sorumlu İlçe Yöneticisi Yiğit Karayılanoğlu ve Karşıyaka Belediye Meclis Üyesi ve Spor Komisyon Başkanı Murat Ilgın’ın başkanlığını yaptığı komisyon adını 'Karşıyakalılık ve Kaf Sin Kaf'lılık” verdikleri bir söyleşi düzenledi.

Söyleşiye konuşmacı olarak, Karşıyaka Spor Kulübü’nün eski As Başkanı, “Direnişten Dirilişe Kaf Sin Kaf Destanını Yazanlar” adını verdiği bir kitabı bulunan, CHP Karşıyaka Belediye Meclis Üyesi Ahmet Diker katıldı. CHP İlçe Başkanı Uğur Yıldırım, CHP Kadın Kolları Başkanı Birgül Çağrı, Karşıyaka Belediye Meclis Üyesi Faruk Yıldırım, İlçe Yöneticileri Muzaffer Demir, Yüksel Çıldır, Gençlik Kolları üyeleri ve çok sayıda partili de etkinlikte hazır bulundu.

 

Ahmet Diker'in, Karşıyaka Belediyesi'nin kuruluşunun tarihsel sürecini kısaca anlatarak başladığı söyleşide, daha sonra Karşıyaka Spor Kulübü’nün kuruluş süreci konuşuldu. Diker konuşmasında; “İflah olmaz bir Karşıyakalı, Kaf Sin Kaflı ve Yeşil Kırmızı renklerin sevdalısıyım. Yaşamımın tamamı Karşıyakamız'da geçti. Karşıyaka Spor Kulübünün onurlu tarihini sizlerle paylaşma fırsatı veren İlçe Başkanımız Uğur Yıldırım'a, yöneticilerimize teşekkür ediyorum. Karşıyaka Wpor Kulübü'nün kuruluşunun temelleri 'Omiros' (şimdiki çocuk yuvasının olduğu yer) bahçesinde atıldı… KSK’miz başkaldırının ve ulusal direnişin simgesi olarak Kadızade Zühtü ışıl ve arkadaşları tarafından 1 Teşrin-i Sani 1328'de (1912) kuruldu... Karşıyaka'nın forma renkleri İslamiyetli temsil ettiği için Yeşil, Türklüğü ve Milliyetçiliği temsil ettiği için Kırmızı yani Yeşil-Kırmızıdır. Kaf Sin Kaf Osmanlıcada K.S.K. harflerinin okunuşudur. Türkiye'de 3 kulübün armasında Tür Bayrağı vardır, bunlar Karşıyaka, Beşiktaş ve Kasımpaşa’dır… Kasımpaşa'ya 1948'de Cumhurbaşkanı İsmet İnönü, Beşiktaş'a 1952'de Başbakan Adnan Menderes verirken, bu kulüpler arasında bir tek Karşıyaka'mızın formasında Ay Yıldızı taşıma emrini 1926 yılında bizzat Gazi Mustafa Kemal Atatürk vermiştir... Kulübümüzün Kurucularından ve Kurucu Başkanı Kadızade Zühtü Işıl, 1914'de lise son sınıf öğrencisiyken askere alınır... 1916'da Rus orduları ile savaşmak için Galiçya Cephesine gönderilir...1917'de başka bir coğrafya olan Filistin Cephesindeki Kolorduya tayin olur... Filistin Cephesindeki "Nablus Meydan Muharebesinde" yaralanır, tedavisi devam ederken 23 Eylül 1918'de İngilizlere esir düşer... Gönderildiği Filistin Seydibeşir'deki esir kampında esir askerlerden oluşan bir futbol takımı kurar ve forma rengini 'Yeşil-Kırmızı' yapar... Gazi Mustafa Kemal Atatürk Karşıyaka Spor Kulübü'nü 1925 ve 1926'yıllarında iki kez ziyaret eder ve Karşıyaka Spor Kulübünün Şeref Defterini duygularını yazarak imzalar" dedi.

 

Keyifli anların yaşandığı söyleşi soru ve cevap şeklinde devam ederek sona erdi...

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Şimşek: Samsunspor karşısında çıkışa başlayacağız
Sonraki Haber Ortodontide bir devrim

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?