ANA SAYFA > GÜNDEM > Cengiz Kocatoros gemisi ilk seferine çıktı

Cengiz Kocatoros gemisi ilk seferine çıktı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Cengiz Kocatoros gemisi ilk seferine çıktı

Karşıyaka’nın efsane futbolcusu Cengiz Kocatoros’un adının verildiği yolcu gemisi, bugün yapılan törenle ilk yolculuğuna çıktı.

Törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, CHP İzmir milletvekili Kamil Okyay Sındır, Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Ali Erten ve Asbaşkan Mehmet Yıldırım, Altay Spor Kulübü Başkanı Cihangir Marmara’nın yanı sıra Cengiz Kocatoros’un ailesi ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende daha sonra Karşıyaka Spor Kulübü’nün tarihini anlatan bir barkovizyon gösterimi yapıldı.

Gösterimin ardından kürsüye gelen Zerrin Kocatoros, “Bu ismi vapura layık gördüğünüz için başta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu ve Karşıyaka sevdalısı Hüseyin Mutlu Akpınar’a teşekkür ediyorum” dedi.

Lemi Yerli ve İbrahim Yegül unutulmadı

Zerrin Kocatoros’un ardından kürsüye davet edilen Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Ali Erten, “1912’de başlayan hikayenin kısa filmini az önce tüylerimiz diken diken tekrar izledik. Çok büyük değerler bu kulüpten geldi geçti. Bu değerlerden ikisini maalesef dün ve bugün kaybettik. Lemi Yerli ve İbrahim Yegül abimizi yolcu ettik. O acının üstüne bugün büyük kaptanımızın adının bu gemiye verilmesinden dolayı bir derece sevinç duyuyoruz. Bunu düşünen herkese Karşıyaka Spor Kulübü ailesi olarak teşekkür ediyoruz. 30 sene önce aramızdan ayrılan büyük kaptanımızı buradan yad ediyoruz” diyerek vapurun isminin Cengiz Kocatoros olarak belirlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Erten’in ardından konuşmasını yapan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’da Karşıyaka’nın efsanelerini unutmadı. Akpınar, “İki acının arasında bir mutluluğu yaşıyoruz. Hem Lemi Yerli’nin hem de İbrahim Yegül’ün ailelerine başsağlığı diliyorum. Cengiz Kocatoros Karşıyaka’yla markalaşmış bir isim. Karşıyaka’mıza çok büyük hizmetler etmiş, kalıbı büyük ama kalbi yumuşak bir adamdı. İyi ki Gode Cengizler bu kentte yaşamış ve bu kulübe yıllarca hizmet etmiş. Nice Gode Cengizleri bu kentte yetiştirmek için çabalayacağız” diyerek hislerini dile getirdi.

Kürsüye son olarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu çıktı. “İzmirli hemşehrilerimizin yaşam konforunu arttırmak, ulaşımı kolaylaştırmak en önemli görevimiz. 15 vapurumuzdan her biri bir ay arayla geliyor. 8.si Cengiz Kocatoros gemisi. Yeni gelecek gemilerimize de kentimizden çıkıp spora büyük katkıları olmuş Gürsel Aksel, Sait Altınordu, Vahap Özaltay ve Metin Oktay’ın isimlerini vereceğiz. Bu gemiler körfezde salındıkça, onların da isimleri kentimiz gibi yaşayacak ve ilelebet payidar kalacak. Bu kentin sanatına, kültürüne, sporuna katkıda bulunmuş efsane isimleri yaşatmamız, onları unutturmamamız gerekiyor. Bu da tüm İzmirli hemşehrilerimizle birlikte yapacağımız bir görevdir. Biz bu isimlerin hepsini İzmir’li hemşehrilerimize sorarak elde ettik. Bu ismi bize Gode Cengiz diye Karşıyakalılar ve tüm İzmirliler hediye etti. Onlara huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum. Lemi Yerli ve İbrahim Yegül’ü rahmetle anıyorum. Cengiz Kocatoros’un önünde saygıyla eğiliyorum. Nur içinde yatsın” dedi.

Konuşmaların tamamlanmasının ardından Cengiz Kocatoros gemisi ilk seferini törene katılanlarla birlikte Bostanlı-Karşıyaka arasında gerçekleştirdi.

 

Salahattin Oytun İdel / Karşıyaka Haber

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Yılın Spor Adamı Ufuk Sarıca...
Sonraki Haber AK Partili Hotar: Engelilerin sorunları bizim sorunlarımız

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?