ANA SAYFA > İZMİR > AK Partili Hotar: Engelilerin sorunları bizim sorunlarımız

AK Partili Hotar: Engelilerin sorunları bizim sorunlarımız

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
AK Partili Hotar: Engelilerin sorunları bizim sorunlarımız

Dünya Engelliler Günü dolayısıyla AK Parti Genel Merkezinde engelli vatandaşlarla bulaşan Genel Başkan Yardımcısı Hotar; “AK Parti iktidarına kadar sosyal hayatta, okullarda, iş hayatında göremediğimiz engellilerimiz, temel politika alanlarımızı oluşturdu” dedi.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla, AK Parti Genel Merkezinde engelli vatandaşlarla bir araya gelen Hotar, burada yaptığı konuşmada, AK Parti olarak iktidara geldikleri günden itibaren yaşlı, engelli, kadın, çocuk, huzurevleri, rehabilitasyon merkezleri, çocuk yuvaları gibi zaman zaman unutulmuş, ötelenmiş ya da göz ardı edilmiş sorunları önceleyerek gündeme aldıklarını belirtti.

Anayasa, kanun, yönetmelikler başta olmak üzere çok geniş bir çalışma alanı oluşturarak politikalar geliştirdiklerini anlatan Hotar, “AK Parti iktidarına kadar sosyal hayatta, okullarda, iş hayatında göremediğimiz engellilerimiz, temel politika alanlarımızı oluşturdu. Kurucu Genel Başkanımız ile Sayın Başbakanımızın liderliğinde engelli vatandaşlarımızın sorunları bizlerin sorunları oldu” diye konuştu.

Engellileri eğitime, iş hayatına kazandırarak sanatta, sporda hayatın her alanında yer almalarını sağlamaya çalıştıklarını vurgulayan Nükhet Hotar, birçok alanda başarılı olduklarını kaydetti.

"Çaresizlik hissine kapılmayın"

Engelin türü ve derecesi ne olursa olsun, engellilerin insan onuruna yakışır bir hayat sürdürme ve onurlu bir üye sıfatıyla toplumda yer alma hakkına sahip olduğunu belirten Nükhet Hotar, engelliler adına yapılan hizmetleri topluma karşı sorumluluğun bir ifadesi olarak kabul ettiklerini bildirdi.

Engelli insanlardan toplumla barışık olmalarını, çaresizlik hissine kapılmamalarını isteyen Hotar, programa katılanlara fincan seti hediye etti.

Programa, Güney Afrika'daki Down Sendromlular Atletizm Dünya Şampiyonasında ikinciliği ve üçüncülüğü bulunan Dilara Çevik, dünya üçüncülüğü bulunan Volkan Yavuzaslan ile engelli federasyon, konfederasyon ve vakıf temsilcileri katıldı.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Cengiz Kocatoros gemisi ilk seferine çıktı
Sonraki Haber EgeArt Sanat Günleri başladı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?