ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > EgeArt Sanat Günleri başladı

EgeArt Sanat Günleri başladı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
EgeArt Sanat Günleri başladı

6. Uluslararası EgeArt Sanat Günleri Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde 512’si ulusal olmak üzere 26 farklı ülkeden gelen sanatçıların ve 24 üniversitenin katılımıyla başladı.

Etkinliğin açılışında konuşan İzmir Valisi Mustafa Toprak, “60 yılda Ege Üniversitesi kültür ve sanat alanında, ekonomide ve her  alanda ilimizi ve ülkemizi dünya ölçeğine taşıyacak işlerle İzmir ve Türkiye’yi buluşturmuştur. Bu etkinliklerde yer alan herkese teşekkür ediyorum. EgeArt’a her geçen dönem katılımcı sayısı ve kapsam açısından uluslararası alana daha  fazla yer alan bir atmosferde gelişiyor. Özellikle Ege Üniversitesi’nin uluslararası Avrupa Festivaller Birliğine katılımının ve kabulünün çok önemli olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

EgeArt Sanat Günleri açılış törenine İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan vekili S.Sırrı Aydoğan, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, İzmir Milletvekilleri, Karşıyaka ve Bornova  Belediye Başkanları, Akbank Bölge Müdürü Kayhan Beyhan, E.Ü Senato üyeleri katıldı.

EgeArt tanıtım filmiyle başlayan programda konuşan E.Ü Rektörü Prof. Dr. Yılmaz, EgeArt Günlerin’nin 10 yıl önce başladığını belirterek “İki yılda bir sizlere bu mutluluğu yaşatmanın onurunu yaşıyoruz” dedi.

Prof. Dr. Yılmaz, “Sanat ülkenin görünen yüzüdür, çağdaşlaşmanın ise göstergesidir. Kültür ve sanat etkinlikleri eğitimin olmazsa olmazlarıdır. Sanat hepimizi güzelliğe, sevgiye ve barışa çağırır. Ve bir hekim olarak belirtmek isterim ki sanat bizi her gün sağlığa çağırıyor. Üniversite olarak biz bu sanat etkinliklerini herkese ulaştırabilmek için İzmir’in 17 farklı yerinde bu etkinlikleri gerçekleştiriyoruz. Bu kültür hazinesini böylece her kesime hitap edebilecek bir şekle getirmiş olduk” diye konuştu.

“SANAT BİR ÜLKENİN GÖRÜNEN YÜZÜ”

Eylül ayında EFFE adıyla bilinen Avrupa’nın kültür sanat platformu Ege Üniversitesi EgeArt Sanat Günlerini  2015-2016 yılında kalite belgesiyle ödüllendirdiğini söyleyen Rektör Prof. Dr. Yılmaz, “Otuz bir Avrupa ülkesinin  katılımında yer almayı sağlayarak bu etkinliğin Türkiye adına Ege Üniversitesi adına yaymak üzere bize elçilik yapmaya çalışıyorlar.  Sanat ve sanat etkinlikleri,  kültür-sanat aslında bir ülkenin görünen yüzüdür. Çağdaşlaşmanın ise en önemli göstergelerinden biridir. Ege Üniversitesi EgeArt Sanat Günleri ile sanata verdiği değeri  bir eğitim-öğretim aracı ve estetik unsur olarak sanatı nasıl algıladığını tamamen kendine özgün ve özgür olan sanatla nasıl güncellendiğini insanoğlunun uygarlık belleğine yeni eserler katmayı sanat birikimine yeni eserlerle ilaveler yapmayı gençlerle ustaları buluşturarak geleceğimizin kurgulanmasında ve planlanmasında yerinde ve rolünün ne olduğunu hatırlamayı bilen ve bütün bunları sanat ve kültür etkinlikleri yoluyla önce bölgesine sonra ülkesine daha sonra da uluslararası aktarmaya çalıştığımız bir olgudur” dedi.

BORNOVA KABUĞUNU EÜ SAYESİNDE KIRDI

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili S. Sırrı Aydoğan, E.Ü kuruluşundan 60. Yılına kadar her aşamasında olduğunu belirterek Bornova’nın kabuğunu Ege Üniversitesi sayesinde kırdığını söyledi.

Aydoğan, “Sanatsız bir dünya kenti olamaz. Sanat, yüzyıllar boyu üst üste konan bilgilerden oluşuyor. Dünya kenti olmak ancak sanata verilen değerle ve geçmiş sanat değerleriyle birlikte olabilir. EgeArt artık gelenekselleşti ve İzmir EgeArt sayesinde daha çok tanınacak” dedi.

Modern Türk heykelinin önde gelen temsilcilerinden Seyhun Topuz’a heykel sanatına katkılarından dolayı EgeArt Onur Ödülü ve Ege Art Günlerine katkıda bulunanlara plaket verildi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber AK Partili Hotar: Engelilerin sorunları bizim sorunlarımız
Sonraki Haber Panathinaikos kazandı Kaf Kaf'ın şansı bitti

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?