ANA SAYFA > İZMİR > Bülent Delican: ''Ben de İzmir'e üzülüyorum''

Bülent Delican: ''Ben de İzmir'e üzülüyorum''

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Bülent Delican: ''Ben de İzmir'e üzülüyorum''

CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel'in bir televizyon kanalında körfez projesine ilişkin söylediklerini değerlendiren AK Parti İl Başkanı Bülent Delican; " Kelamları ile kemalleri birleşmeyince hal böyle oluyor. Olan İzmir'e oluyor. Aylardır bürokratlarıyla kapanıp, vaat ettikleri prosedürü tamamlamak için bir adım atmak yerine; demagoji yapıyorlar. Sayın Yüksel bana üzüledursun, ben İzmir'e üzülüyorum" diye konuştu.

Delican sözlerini şöyle sürdürdü; "Her şeyden önce Sayın Kocaoğlu; 'bir eksiğimiz varsa gösterin tamamlayayım' demiyor! Çünkü o eksik onlarca kez gösterildi ama niyetleri tamamlamak değil. ' İlgili üç bakan gelsin zirve yapalım herkes elindekini ortaya koysun, eksik kimde görelim'  diyorlar. Sözünüz, yaptığınız iş bilgiyle desteklenmiyorsa kıymeti yok. Bilmiyorsanız öğreneceksiniz. Eksiği tespit edeceksiniz. Çözümü için yetki ve sorumluluğunuzdaki adımı atacaksınız. İzmir halkını da yanıltmayacaksınız."

Bu takvim kendilerinde de olmalı...

Körfez Projesi'ne ilişkin yaşanan süreci en başından itibaren hatırlattığını belirten Başkan Delican; "Anlıyorum ki, Sayın Yüksel konuyla ilk kez benim süreç özetim üstünden haşır neşir oldu. Kamuoyuyla paylaştığımız takvim ana geçişleri içerir. O arada tüm bakanlık ve devlet kurumları ile Büyükşehir Belediyesi'nin tamamlamakla yükümlü olduğu iş süreçleri vardır. Ve ne yazık ki, ipe un serilen yer tam olarak kendilerinin yapmakla yükümlü oldukları işle ilgilidir" diye konuştu.

"Alaattin bey, bu denli krize dönüştürdükleri bir konunun ayrıntılarını neden benden öğreniyor hem. Eminim bu çalışmaların ve yazışmaların takvimi Büyükşehir'in bürokratlarında, arşivlerinde de vardır" diyen Bülent Delican şöyle devam etti; "İzmir Körfezi'nde hep birlikte yüzeriz yüzmesine de; asıl önce yetkilerindeki adımı atıp atmayacaklarını itiraf etsinler  çözelim ve projeyi başlatalım. Alaattin Bey bana üzülüyorlarmış. Üzülmesinler. Biz, kulaktan dolma bilgilerle halkın karşısına çıkmamak için dersimize çalışıyoruz. Kendilerine de üzülmesinler; işleri zor. Ne yazık ki, liderlerinin yarattığı ahlaki krizler hepsinin kafasını yeterince meşgul ediyor. Ama biz İzmir için gerçekten üzülüyoruz" 

Halkın kafasını çorbaya döndürdüler...

"Aylarca 'raporumuzu vermiyorlar, bizi engelliyorlar' deyip, birden diyalog mesajları vermeye başladılar. Çark ettiler, İzmirli ile dalga geçer gibi gayet net olan bir eksiği tamamlamak yerine bizi kin gütmekle, düşmanlıkla suçladılar. Şimdi de 'hadi birlikte yüzelim' diyorlar. Evet, birlikte yüzelim. Tetkiklerinizi yaptırınız, raporunuzu alınız yüzelim. Bu hayati eksiği tamamlamamakta ısrar edecekseniz itiraf ediniz. Halkın kafasını çorbaya döndürdünüz. Eminim İzmir halkı "Ne ÇED'i bu" diye soruyor. Çünkü, projeyle ilgili bilgi almak ve vermek yerine; kamu oyunu oyalama, AK Parti'ye güvensizliği körüklemekle meşguller. Aylardır İzmir'e hizmet edecek dev bir projeyi, kendi siyasi argümanlarına çevirdiler. Bu taktikleri gerçekten kabak tadı verdi" diye konuşan AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican; konuyu yakından takip ettiğini hatırlatarak demagoji ya da siyasi atraksiyon içeren saldırı niteliğindeki açıklamalara yanıt vermekten yorulduklarını söyledi.

Bundan böyle; İzmir halkını Körfez başta olmak üzere, tüm projelerle ilgili etraflıca ve birebir bilgilendireceklerini belirten Başkan Bülent Delican; "Buna asıl sorunun kendilerinden kaynaklı olduğunu unutturup insanların kafasını bulandırdıkları ÇED meselesi ile ilgili bir kamuoyu yoklaması ile başlayabileceklerini" ifade etti.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber EDAK’ın çocuk resimleri yarışmasına başvurular başladı
Sonraki Haber Stat inşaatında olumlu karar çok yakın

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?