ANA SAYFA > SAĞLIK > Bu mandallar hayat kurtarıyor

Bu mandallar hayat kurtarıyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Bu mandallar hayat kurtarıyor

Şifa Üniversitesi Hastanesi’nde ileri yaşı veya diğer ek hastalıkları dolayısıyla açık kalp ameliyatı yapılamayan hastalar; ‘mandallama’ adı da verilen MitraClip yöntemi ile şifa buluyor.

Kalp kapağının tam kapanmaması nedeniyle kalp yetmezliği yaşayan ancak ileri yaşı veya diğer ek hastalıkları dolayısıyla açık kalp ameliyatı yapılamayan hastalar, MitraClip yöntemiyle şifa buluyor. Yöntemi Türkiye’de uygulayan çok az sayıdaki merkezden biri olan Şifa Üniversitesi Hastanesi Tıbbi Direktörü Prof. Dr. Nevzat Uslu, mandallama da denilen kansız ve yarasız yöntemle riski yüksek hastaları tedavi ettiklerini söyledi.

Kalp kapağının tam kapanmaması sorunun daha önce kalp krizi geçirmiş ya da kalp genişlemesi rahatsızlığı olan hastalarda sıklıkla ortaya çıktığını anlatan Prof. Dr. Uslu, uygulanan MitraClip yöntemiyle ilgili olarak şöyle konuştu:

“Mitraclip yöntemi ile kapak değişimi yerine kapağın iki kanadı birbirine yaklaştırılıp, tıpkı bir mandal gibi MitraClip ile bir birine tutturuluyor. Kimi hastada birden fazla MitraClip kullanmamız gerekebiliyor. Bu yöntemle kalp kapağındaki kaçağı önlemiş oluyoruz. Mandallama da dediğimiz bu işlemle kaçağı tamamen ortadan kaldırabiliyoruz. Bu işlemden sonra kalp ve akciğer üzerindeki yük hafifliyor ve hasta rahat bir nefes alıyor.”

MİTRACLIP NASIL UYGULANIR?

İşlemin uygulamasını da anlatan Prof. Dr. Uslu, “Hastaya MitraClip takılması kararı aldıktan sonra bir gün önceden yatışını yapıyoruz. Gerekli hazırlıklar tamamlandıktan sonra anjiyo laboratuvarında anestezi eşliğinde işlemi gerçekleştiriyoruz. 3-4 saat kadar süren bu işlem sonrası hastayı bir gece yoğun bakım tutuyoruz. İki gün de normal serviste takip ettikten sonra hastamızı taburcu ediyoruz. MitraClip işleminden sonra hastada belirgin bir şekilde nefes darlığı düzelir. Kalp kası zayıflayan, genişleyen hastalarda nefes darlığının azalmasının yanı sıra, kalp büyümesinde de düzelme olur” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Uzmanlar mantar zehirlenmesine karşı uyardı
Sonraki Haber Türk Profesör, Alzheimer, diyabet ve kansere ışık tutacak

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?