ANA SAYFA > İZMİR > Bornovalı çocukların Mars'a yolculuk serüveni

Bornovalı çocukların Mars'a yolculuk serüveni

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Bornovalı çocukların Mars'a yolculuk serüveni

Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi'nde düzenlenen bilim etkinlikleri Bornovalı çocukların ufkunu genişletiyor. Bu yıl Mars Gezegeni'ne Yolculuk temasıyla düzenlenen ve 4 gün süren Bilim Kampı'ndan 11-14 yaş arası 60 öğrenci yararlandı.

Bornova Belediyesi çocuklar için hazırladığı etkinliklerle çocukların hem keyifli zaman geçirmesini sağlıyor hem de ufuklarını açıyor.  Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi tarafından düzenlenen 'Mars Gezegeni'ne Yolculuk' adlı Bilim Kampı'na katılan çocuklar eğitim alırken, eğlenerek öğrenmenin de tadına vardı.
 
Kampta Mars Gezegeni'nin tüm özellikleri farklı bilim alanları ile incelendi. Mars'a yolculuk ve orada olası bir yaşamın mümkün olup olmadığı gibi birçok konuda yapılan araştırmaların sonuçlarının da yer aladığı eğitimlerde Mars Gezegeni'nin atmosferi, fiziksel özellikleri ve orada şimdiye kadar yapılan araştırmalar atölye çalışmaları ile incelendi.
 
 11-14 yaş arası 60 çocuğun katıldığı atölyelerde öğrenciler, Mars'a yolculuk, Mars'ta yaşam olasılığı, manyetik alan, gezegenin kabuğunun özellikleri, atmosferi ve kimyasal özellikleri gibi farklı bilim alanlarında eğitim gördü. Bu sayede kursiyerlerin fen bilimleri alanına merak uyandırmak ve bilimsel araştırma geleneğini Mars Gezegeni örneği ile yaygınlaştırılmak amaçlandı.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Sevgililerin Gülleri Menderes’ten
Sonraki Haber Tolga Gencer: Yerli turiste yönelik İzmir destinasyonu hazırlıyoruz

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?