ANA SAYFA > SPOR > Bornova Stadı’nın seyirci kapasitesi 11.500'e çıkarılacak

Bornova Stadı’nın seyirci kapasitesi 11.500'e çıkarılacak

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Bornova Stadı’nın seyirci kapasitesi 11.500'e çıkarılacak

Türkiye Futbol Federasyonu’nun ardından UEFA’dan da vize alan Bornova Stadı için müjdeli bir haber daha geldi.

Kuzey tribünü ve bu tribünle birleşecek Doğu tribününün kalan bölümü için düğmeye basıldı. Milli Emlak tarafından tahsisi yapılan ve onayı gelen alandaki inşaat çalışmaları 2017 yılında içerisinde başlayacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Bornova Belediyesi’nin daha once olduğu gibi yine ortak çalışması ile yürütülecek inşaat tamamlandığında şu an TFF 1. Ligi’nde mücadele eden Göztepe ve Altınordu takımlarına ev sahipliği yapan Bornova Stadı’nın seyirci kapasitesi 11 bin 500’e çıkacak. Öte yandan stat çevresinde bulunan viyadüklerin altının; otopark, peyzaj düzenlemeleri ve ışıklandırma için kullanılmak üzere Karayolları Bölge Müdürlüğü’nden belediyeye tahsisi yapılması amacıyla gerekli başvuru da yapıldı.

Bornova Belediye Olgun Atila, Kuzey tribünün yapılacağı alanla ilgili bürokratik işlemlerin tamamlandığı belirterek, “Projesini hazırladığımız tribünün inşaatına 2017 yılı içerisinde başlayacağız. Sadece Bornova değil, İzmir için çok önemli olan stadımız bu çalışmaları da tamamlandığımızda daha güzel bir görünüme kavuşacak. Hazırladığımız projede tribünlerin dışında kaferya, spor salonu ve eğitim salonu gibi pek çok bölüm yer alacak. Amacımız Bornova Stadı’nı maç günleri dışında da yaşayan bir yer haline getirmek. Daha önce olduğu gibi yine Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte yürüteceğimiz çalışmaları en kısa sürede bitirmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

Üçüncü etap çalışmaları kapsamında 30 kişilik engelli tribünü, 25 adet Loca, 2 adet maç günleri dışında halkın kullanımına da sunulacak loca cafe, seyirci fuaye ve kafe alanları, seyirci ilk yardım odaları, uefa standartlarına uygun bay-bayan ve engelli wc ler, 750 m2 spor salonu (fitness- ağırlık- aerobik), bale-dans-halk oyunları eğitim salonu, 450 m2’lik stadyum kafe, digital maç izleme salonları, İzmir Futbol takımları  resim sergi salonu, spor giyim mağazaları, ihtiyaçlara yönelik 6 adet dükkan, 1000 m2 düğün ve kokteyl gibi organizasyonlara uygun Yeşil Teras ile 600 m2 açık sergi ve kokteyl alanı yapılacak.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İzmir Barosu, avukatlara yönelik saldırıların peşini bırakmıyor
Sonraki Haber ''Başka Zamanlarda Başka Mekanlar'' sergisi Selçuk Yaşar Sanat Galerisi’nde

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?