ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > ''Başka Zamanlarda Başka Mekanlar'' sergisi Selçuk Yaşar Sanat Galerisi’nde

''Başka Zamanlarda Başka Mekanlar'' sergisi Selçuk Yaşar Sanat Galerisi’nde

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
''Başka Zamanlarda Başka Mekanlar'' sergisi Selçuk Yaşar Sanat Galerisi’nde

Çağdaş Türk resminin önemli temsilcilerinden Hakan Esmer’in “Başka Zamanlarda Başka Mekanlar” isimli resim sergisi 1 Aralık 2016 tarihinde Selçuk Yaşar Resim Müzesi ve Sanat Galerisi’nde açılıyor.

Son dönem çalışmalarının konsepti olarak belirlediği su ve su kültürünü peyzaj soyutlamaları ile sunan, zaman ve mekan içerisinde sıkışan figürlere, renklerden kurguladığı yeni bir dünyada inadına yer veren sanatçı Hakan Esmer, sahiller, kıyılar, kayıklar ve plajlarda sürüp giden yaşama yeni bir yaklaşım, farklı bir bakış açısı getiriyor. Esmer’ce yorumlar ve Esmer’e özgü resimsel anlatımlarla su ile yaşam arasında bağlar kuruyor.

Renkleri paletinde yeniden yaratıp, yoğurup yeni bir kimlikle tuvale aktaran, leke ve renklerin kendilerine özgü ritimlerini, güçlü bir senfonik eserde yer alan uyum ve karşıtlıkları, plastik dilin usta kurgusu ile örgütleyerek karşımıza çıkaran Hakan Esmer’in ‘’Başka Zamanlarda Başka Mekanlar’’ isimli sergide yer alan eserleri, doğayı, yaşamı, insanı, kenti coşkulu ve özgün bir yorumla ele almasının yalın ve güçlü bir ifadesidir.

Hakan Esmer’in 38 eserinden oluşan resim sergisi 1 – 30 Aralık 2016  tarihleri arasında Selçuk Yaşar Sanat Galerisi’nde sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

Hakan Esmer kimdir?

1973 yılında Trabzon'un Vakfıkebir ilçesinde doğdu. 1994 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Resim İş Eğitimi Bölümü'nden mezun olarak, aynı yıl Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde yüksek lisans programına başladı. 1996 yılından itibaren Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nde öğretim görevlisi olarak çalışan Hakan Esmer, aynı bölümde sırasıyla temel sanat eğitimi, duvar resmi teknikleri, vitray ve resim derslerini yürüttü.

Bugüne kadar 42 kişisel sergi açan sanatçının, aralarında Eczacılar Birliği Resim Yarışması, Tekel Resim Yarışması, Şefik Bursalı Resim Yarışması, Antalya Resim Festivali, Talens Resim Yarışması, Tunus Uluslararası Plastik Sanatlar Festivali onur ödülünün de bulunduğu toplam 15 ödülü bulunmaktadır.

2016 yılı yaz ayları süresince başta Budapeşte olmak üzere, Macaristan’da gözlem ve çalışmalarda bulunan Hakan Esmer, Avrupa’nın en eski ve köklü sanatçı kolonilerinden olan Szentendre Kolonisi tarafından, kuruluşunun 90’ıncı yılı vesilesiyle özel misafir sanatçı olarak davet edilmiştir.

Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nden Ocak 2012 yılında ayrılan sanatçı, çalışmalarını halen Eskişehir'deki atölyesinde sürdürmektedir.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Bornova Stadı’nın seyirci kapasitesi 11.500'e çıkarılacak
Sonraki Haber ''Erkek adam meme kanseri olmaz'' demeyin

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?