ANA SAYFA > İZMİR > İzmir Barosu, avukatlara yönelik saldırıların peşini bırakmıyor

İzmir Barosu, avukatlara yönelik saldırıların peşini bırakmıyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İzmir Barosu, avukatlara yönelik saldırıların peşini bırakmıyor

İzmir Barosu son dönemde gittikçe artan avukatlara yönelik sözlü ve fiili saldırıların peşini bırakmıyor. Tüm davaları Avukat Hakları Merkezi’nin çalışmalarıyla Baro Başkanı düzeyinde takip ediyor.

İzmir Barosu tarafından takip edilen davalardan yakın zamanda karar çıkan bir dosyada mağdur avukata yönelik basit yaralama ve sövme suçlarını işleyen kişi hakkında para cezasına hükmolundu.

GÖNÜLLÜ AVUKATLAR, AVUKATLARA YÖNELİK HER SALDIRIYI TAKİP EDİYOR

Konuya ilişkin bir açıklama yapan İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan, Baro bünyesinde kurulu bulunan Avukat Hakları Merkezi’nde 44 avukatın gönüllü olarak çalıştığını belirterek, avukatlardan bu yönde gelen her türlü yakınmanın gönüllü avukatlar tarafından titizlikle incelendiğini ve yasal başvuruların yapıldığını söyledi. Özcan, Avukatlık Kanunu’nun barolara; avukatlık mesleğini geliştirme, meslek düzenini, ahlakını, saygınlığını, hukukun üstünlüğünü, insan haklarını savunma ve koruma, avukatların ortak ihtiyaçlarını karşılama görevlerini verdiğini, Havana Kuralları olarak bilinen Avukatların Rolüne Dair Temel Prensiplerde ise; avukatların meslek örgütlerinin, mesleki standartların ve meslek ahlakının yüceltilmesinde, üyelerinin baskıya, haklarının yersiz olarak kısıtlanmasına ve ihlal edilmesine karşı korunmasında hayati rol oynadığının dile getirildiğini belirterek, “Avukatlar mesleklerini yaparken hakarete uğruyor, darp ediliyor, hatta öldürülüyor. Unutulmasın ki bir gün herkesin avukata ihtiyacı olabilir. İzmir Barosu olarak mesleğimizi ve meslektaşlarımızı korumaya sonuna kadar devam edeceğiz” dedi.

NE OLMUŞTU

İzmir Barosu’na kayıtlı Av. Ersin Sel, bürosunun bulunduğu binanın zemin katında iş yeri bulunan sanığın bürosuna gelen kişileri rahatsız ettiğini duyması üzerine konu hakkında görüşmek için gittiği iş yeri sahibi sanık tarafından sözlü ve fiili saldırıya maruz kalmış, adı geçen avukatın şikayeti üzerine Karşıyaka 1. Asliye Ceza Mahkemesi 2016/..E. sayılı dosya ile "tehdit, hakaret ve basit tehdit" suçlarından dava açılmıştı. Açılan davaya İzmir Barosu Başkanlığı müdahil olarak katılmış ve yargılama sonucu sanık yaralama suçundan 2000.- TL., sövme suçundan 1500.-TL. para cezasına çarptırıldı.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Kemal Çolakoğlu:''Türkiye acilen fabrika ayarlarına dönmeli''
Sonraki Haber Bornova Stadı’nın seyirci kapasitesi 11.500'e çıkarılacak

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?