ANA SAYFA > SPOR > Bobby Dixon: Karşıyaka'yı asla unutamam

Bobby Dixon: Karşıyaka'yı asla unutamam

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Bobby Dixon: Karşıyaka'yı asla unutamam

A Milli takımda forma giyecek olan Bobby Dixon "Pınar Karşıyaka’yı ve taraftarları unutmam mümkün değil" dedi.

Türk vatandaşlığına geçerek Ali Muhammed adını alan ve Ay-Yıldızlı formayı giyecek ilk siyahi oyuncu olan 32 yaşındaki tecrübeli guard, sahadaki istikrarını ve soğukkanlılığını basketbola bakış açısına bağladı, “Stres ve baskı bana uzak şeyler” dedi.

Basketbolu bir eğlence aracı olarak gördüğünü ve bu sporu profesyonel olarak yapıyor olsa da sahada hiçbir zaman baskı hissetmediğini ifade eden Dixon, kariyerindeki ilk milli takım deneyimini, Pınar Karşıyaka ile elde ettikleri büyük başarıyı, Fenerbahçe Ülker’e transferini ve tabi ki Eurobasket 2015 ile ilgili düşüncelerini tüm içtenliğiyle aktardı:

‘SAHADA ÇOK RAHATIM’
“Sanırım en önemli özelliğim sahadaki soğukkanlılığım. Bunu çok insan söylüyor. ‘Nasıl sahada en gergin anlarda bile bu kadar sakin kalabiliyorsun’ diyorlar. Ben de onlara basketbolu hep bir eğlence aracı olarak gördüğümü, hiçbir zaman kendimi strese sokmadığımı söylüyorum. Zaten bu benim doğamda olan bir şey. Doğru olan da bu. Stres başarının önünü kesebilen bir faktör. Bu yüzden şanslıyım.”

"KARŞIYAKA'YI ASLA UNUTAMAM"
“Pınar Karşıyaka’yı ve taraftarları unutmam mümkün değil. Orada geçirdiğim anılar benim için hep özel kalacak. Coach Ufuk Sarıca bana kırılmış olabilir. Ama bu çok normal. İyi bir oyuncusunu kaybetmeyi hiçbir coach istemez. Ben gitmeden önce coachla konuşmuştum. Ayrılacağımı herkes biliyordu. Sonuçta hepimiz profesyoneliz.

‘AİLEM ÇOK ŞAŞIRDI’
“TBF’den gelen teklifi ailem ve yakın çevrem ile paylaştığımda ilk anda çok şaşırdılar ama bana büyük destek verdiler. Türkiye’nin çok büyük bir ülke olduğunu ve Pınar Karşıyaka’daki performansımla bunu hak ettiğimi söylediler. Tabi ki bu destek beni hem memnun, hem de motive etti. Türk Milli Takımı’nda oynamamı istediklerini ilk duyduğumda çok heyecanlandım. Türkiye’de çok mutluydum ve bu ülkeyi temsil edecek olma şansı bile bana kendimi özel hissettirdi. Bu benim için gerçek büyük bir onur olacak. Ben de bu onura layık olmaya çalışacağım.”

‘KÜLTÜRE ADAPTE OLUYORUM’
“Türk kültürünü özümsemeye çalışıyorum. Muhammed Ali’nin de Türk ismine benzediğini biliyordum. Türk vatandaşlığına geçerken de Ali ve Muhammed’in yerini değiştirerek bu ismi aldım. O gerçekten benim idolüm.”

‘TAKIMA ISINMAM KOLAY OLUR’
“Türk Milli Takımı benim için yeni bir tecrübe. Çok değerli oyuncuların olduğu bir takımdayım. Bazı oyuncularla beraber oynadım ve tanıyorum. Herkes beni iyi karşıladı. Hiçbir sorun yaşayacağımı düşünmüyorum. Onlarla birlikte sahada olmak için sabırsızlanıyorum.”

‘HER AN SAVAŞMALIYIZ’
“Eurobasket 2015’te Sırbistan, İspanya, Almanya, İtalya gibi zorlu rakiplerle oynayacağız. Nasıl sonuçlar alacağımızı şimdiden kestirmek zor. Ama başımızda Ergin Ataman gibi kazanmayı bilen bir antrenörümüz var. Takım olarak her an mücadeleye hazır olmalıyız. Ve durum ne olursa olsun mücadeleyi bırakmamalıyız. Ben de takımın bir parçası olmak için çabalayacağım.”

‘F.BAHÇE’Yİ ŞİMDİDEN ÖZLEDİM’
“Fenerbahçe Ülker gibi Avrupa’nın önde gelen kulüplerinden birine transfer olmak benim için büyük mutluluk. Çok heyecanlıyım ve takımıma kavuşmak için sabırsızlanıyorum. Obradovic gibi büyük bir antrenör ve çok kaliteli bir kadromuz var. Ben de elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağım.”

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İZKA'dan istihdama destek
Sonraki Haber Rabia'nın şansı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?