ANA SAYFA > EKONOMİ > İZKA'dan istihdama destek

İZKA'dan istihdama destek

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İZKA'dan istihdama destek

İzmir'in sanayi, turizm, ve sosyal alanlarında gerçekleştirdiği projelerle kentin kalkınmasına destek veren İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA), son olarak istihdama yönelik bir projeye destek verdi.

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) ile birlikte gerçekleştirilen projede, sağlık sektörüne nitelikli eleman yetiştirilmesi amaçlanıyor. Meslek ve teknik liselerde öğrenim gören engelli ve kız öğrencilere öncelik verilecek projede, katılımcılar biyomedikal alanında kullanılan cihazların kalibrasyonunu öğrenerek mesleki yeterliliklerini geliştirecekler. 80 saat süren teorik ve pratik eğitimlerde başarılı bulunan öğrenciler sertifika almaya hak kazanıyor.

Proje kapsamında üniversitenin labaratuvar altyapısını geliştirdiklerini ve lisans öğrencilerinin de eğitimlerden faydalandığını ifade eden İKÇÜ Biyomedikal Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hakan Oflaz, “Şu ana kadar, liselerde 61'i kız olmak üzere 84 öğrenciye eğitim verdik. Üniversitede ise 24'ü kız olmak üzere toplamda 42 öğrenciyi kalibrasyon konusunda eğittik. Bununla birlikte 12 eğitmen de bu eğitimlerden faydalandı. Öğrencilere verilen eğitimlerde biyomedikal sistemlerin çalışma sistemleri ve kalibrasyonu hakkında teorik ve uygulamalı çalışmalar gerçekleştirildi, bu sayede meslek lisesi öğrencilerinin ciddi bir deneyim kazanmaları sağlandı” diye konuştu.

Sosyal Yönü Güçlü

Projenin sağlık sektörüne nitelikli personel kazandırmasının yanı sıra; sosyal açıdan da önemli bir proje olduğuna değinen Hakan Oflaz, başvurularda engelli ve kız öğrencilere öncelik verdiklerini açıkladı. Kadınların ve engellilerin iş yaşamında daha fazla yer alarak toplumdan soyutlanmayacaklarını belirten Hakan Oflaz, eğitimlerin tamamen ücretsiz olduğunu vurguladı.

660 bin TL değerindeki projenin yaklaşık 590 bin TL'sinin İZKA tarafından karşılanacağını açıklayan Öğretim Üyesi Hakan Oflaz, önümüzdeki dönem 100 lise öğrencisi ve 250 lisans öğrencisine kurs vermeyi hedeflediklerini söyledi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Kaf Kaf'ta Soro'nun transferi zora girdi
Sonraki Haber Bobby Dixon: Karşıyaka'yı asla unutamam

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?