ANA SAYFA > EĞİTİM > Bilişim sektörünün genç beyinleri İzmir'de buluşuyor

Bilişim sektörünün genç beyinleri İzmir'de buluşuyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Bilişim sektörünün genç beyinleri İzmir'de buluşuyor

Genç Beyinler Yeni Fikirler Proje Pazarı ve Bitirme Projeleri Ortak Sergisi, Ege Bölgesi üniversitelerinin Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği Bölümlerinin katılımıyla, 23 Mayıs 2015 tarihinde, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde İzmir Uluslararası Fuar Alanı’nda gerçekleştirilecek.

Bu yıl 4’üncüsü yapılacak olan etkinlikte, çok geniş bir katılımla, Dokuz Eylül Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Gediz Üniversitesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi, İzmir Üniversitesi, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Yaşar Üniversitesi Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği Bölümleri öğrencilerini kapsayan Lisans Bitirme Projeleri Sergisi ve Proje Fikir Yarışması düzenlenecek. İzmir Kalkınma Ajansı tarafından hazırlanan İzmir Yatırım Tanıtım Stratejisi kapsamında önceliklendirilen bilişim sektörü için bu etkinlik, İzmir’in sektördeki insan kaynağı potansiyelini göstermesi açısından önem taşıyor.

2012 yılında ilk adımları atılan etkinlik geniş kapsamlı bir sergi ve yarışma konumuna gelmiş durumda. Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği Bölümlerini kapsayacak şekilde planlanan etkinlikte Proje Fikir Yarışması yoluyla öğrencilerin yenilikçi proje oluşturmaları teşvik edilerek, firmalarca değerlendirilmesi sağlanıyor ve en başarılı projelere çeşitli ödüller veriliyor. Ayrıca, firmaların belirledikleri konu ve projeler, istekli öğrencilerle eşleştirilerek, gelecek dönemlerde sanayi ile ortak bitirme projeleri oluşturulması için ortam oluşturuluyor. Böylece, öğrencilerin sektörü tanımaları sağlanırken, sektörün genç beyinlerin yaklaşımlarından yararlanmaları için uygun ortam oluşturuluyor. Farklı düzeylerde bakış açılarıyla özgün yaklaşımlar ve yeniliklerin sektöre kazandırılmasıyla İzmir’in bilişim ve elektronik alanında ön plana çıkması sağlanıyor.

Etkinlik kapsamında, yeni bilgi ve fikirlerin öneminin farkında olan firmaların Ar-Ge ve inovasyon projeleri, öğrencilerin lisans projeleri kapsamında çalışılarak bu güçlü ortamdan yararlanma olanağı oluşturuluyor.

İzmir Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Murat Yılmazçoban, Ajans bünyesinde yer alan Yatırım Destek Ofisi tarafından yapılan İzmir Yatırım Tanıtım Stratejisi’nde bilişim ve yenilenebilir enerji sektörlerinin İzmir için öncelikli sektörler olarak belirlendiğini belirterek, “Bu iki sektörde İzmir’e yatırım çekilmesi için 3 yıllık stratejimiz hazır. Çalışmalarıyla geçtiğimiz günlerde uluslararası bir ödül alan Yatırım Destek Ofisimizin, bu strateji kapsamında yapacağı çalışmalarla da önemli sonuçlar elde edeceğimize inanıyoruz. Ajans olarak bu çalışmaları yaparken, bilişim sektöründe İzmir’deki insan kaynağının güçlü potansiyelini ortaya koyan Genç Beyinler Yeni Fikirler Proje Pazarı ve Bitirme Projeleri Ortak Sergisi gibi destekleyici etkinliklerin gerçekleşmesi çok önemli. Bu etkinliğin diğer bir önemi, İzmir’de bilişim sektöründe mezun veren tüm üniversitelerin ortaklığında yapılmasıdır. Bu sebeple bu etkinliği çok önemsiyor ve her yıl büyüyerek gelişmesini umuyoruz.” dedi.

Etkinliğe bilişim sektörünün önemli firmaları sponsor olarak destek olurken, proje konuları Bilgi/Veri Güvenliği, Akıllı Ev / Akıllı Sistemler, E-Belediye / E-Devlet, Dijital Oyun, Sağlıkta Bilişim, Mobil Uygulamalar alanlarında olacak.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İzmir Park’ta zaman hızlı akacak
Sonraki Haber Balbay, seçim çalışmalarını bir günlüğüne Londra'da sürdürecek

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?