ANA SAYFA > İZMİR > Balbay, seçim çalışmalarını bir günlüğüne Londra'da sürdürecek

Balbay, seçim çalışmalarını bir günlüğüne Londra'da sürdürecek

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Balbay, seçim çalışmalarını bir günlüğüne Londra'da sürdürecek

CHP İzmir Milletvekili ve Yeni Dönem Milletvekili Adayı Mustafa Balbay bugün İngiltere’ye gidiyor.26 saatlik bir seçim çalışması için İngiltere’ye gidecek olan Balbay burada üç Gazeteyi, bir Radyo’yu, bir Cem evini ziyaret edecek, bir konferansa katılacak ve bir semtteki Türk esnafı ziyaret edecek.

Balbay İzmir ve çevresinde sürdürdüğü yoğun seçim çalışmalarını Anadolu’nun değişik kentlerine de yaydı. Hafta içinde Çorum ve Samsun’da hem seçim çalışmalarına katılan hem de Samsun Maratonuna katılan Mustafa Balbay bugün 26 saatlik bir ziyaret için İngiltere’ye gidecek. Balbay bu konuda şu bilgileri verdi:

 ‘’Yurtdışındaki Türkler Ülkemizde nefes alıp veren insanlardır. Bunu Yurtdışı gezilerimde sıklıkla gördüm. Türkiye Dünyada kendi sınırları dışında en çok yurttaş bulunduran ülke. Kendi nüfusuna oranla en çok yurttaş bulundurma unvanını elinde tutuyor. Rakamsal olarak rekor Çin’de 40 milyon Çinli ülkesinin dışında ancak Çin’in nüfusu 1 milyar 300 milyon olduğu için oransal olarak düşük bir rakama karşılık geliyor. Türkiye’nin 77 milyon nüfusuna karşılık yurtdışında tam 9 milyon yurttaşı var. İngiltere’de 150 bin Türk yaşıyor. Avrupa Birliği ülkelerinin toplamında 3 milyona yakın yurttaşımız var. Onların seçim hakkına kavuşması geç oldu ama iyi oldu. Ancak yine de daha sağlıklı bir seçim sistemi olabilir ve yurttaşlarımız daha az zahmet çekerek demokrasiye katılma hakkını kullanabilirdi. Ben Londra’daki yoğun çağrıya karşılık bir günlüğüne bu şehre gitmeyi ve burada hem Türklerle hem olanaklar ölçüsünde İngilizlerle de görüşmeyi planladım.’’

Balbay Londra’da öncelikle üç Gazeteyi ziyaret edeceğini, ardından bir Radyoyu ziyaret edip konuşma yapacağını sonra da bir Cem evini ziyaret edeceğini söyledi. Balbay akşam saatlerinde de bir konferansa katılarak burada ki Türklere seslenecek. 7 Haziran seçimlerine ilişkin görüşlerini paylaşacak. Balbay aynı gün geç saatlerde tekrar İzmir’e dönecek.

Balbay 7 Haziran seçimlerinin çok önemli bir dönemeç olduğunu vurgulayarak, ’’Bu seçimlerde bir oy bile kıymetli ve yurttaşların eğilimlerinin sağlıklı ortaya koyabilmeleri için onlara ulaşmak ve CHP’nin projelerini onlara aktarmak son derece önemli. Bende İzmir’deki çalışmalarımın çok az ara vererek yurtdışında Londra’da Türklere seslenmeyi oradan Dünya’ya Türkiye’deki demokrasi arayışını, aydınlık bir ülke arayışını, yaşanacak bir Türkiye arayışını paylaşmak sesimizi duyurmak istedim. ‘’diye konuştu.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Bilişim sektörünün genç beyinleri İzmir'de buluşuyor
Sonraki Haber Renkler yarıştı, İzmir Üniversitesi şampiyon oldu

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?