ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > Basmane'deki dramı anlatan sergi

Basmane'deki dramı anlatan sergi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Basmane'deki dramı anlatan sergi

Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde açılan ‘Ege’nin İki Yakasında Suriye’deki Savaşın Etkileri’ adlı fotoğraf sergisi savaş yüzünden ülkelerini terk ederek İzmir’e göç etmiş Suriyeli mültecilerin yaşadığı dramı gözler önüne seriyor.

İç savaş nedeniyle ülkelerini terk ederek Avrupa’ya göç etmek için İzmir’e gelen Suriyeli mültecilerin tarihi Basmane Semti’nde yaşadıkları dram, ‘Ege’nin İki Yakasında Suriye’deki Savaşın Etkileri’ konulu fotoğraf sergisi ile anlatıldı. Bu yıl savaşın yarattığı trajedi nedeniyle geleneksel olarak her yıl düzenlenen Basmane Günleri’ni iptal eden Konak Belediyesi’nin, tarihi semt ve çevresinde yaşam mücadelesi veren Suriyeli sığınmacıların hayatlarını gözler önüne sermek adına İzmir Fotoğraf Sanatı Derneği (İFOD) işbirliğinde düzenlediği sergi Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluştu.

DRAM DOLU HAYATLAR

İFOD üyesi 12 fotoğraf sanatçısının Basmane ve çevresindeki Suriyeli mültecilerin günlük yaşamlarından anları fotoğraflarla aktardığı serginin açılışına çok sayıda davetli katıldı. Savaştan kaçarak İzmir üzerinden Avrupa’ya geçmek isteyen Suriyelilerin geçici olarak barındığı Basmane’de yaşanan trajedileri anlatan fotoğraflar sergiyi gezenleri derinden etkiledi. Savaşın insan hayatı üzerindeki yıkıcı etkisinin hissedildiği fotoğraf karelerindeki manzaralar yürekleri burktu.

12 SANATÇI 40 FOTOĞRAF

Savaşın ardından mültecilerin akınına uğrayan Basmane Semti’nin en acı yüzünün yansıtıldığı sergide yaşanan insanlık dramı fotoğraf kareleriyle anlatıldı. Konak Belediyesi’nin her yıl düzenlediği Basmane Günleri’nin iptal edilmesine sebep olan trajedinin en net şekilde ortaya konduğu sergide 12 fotoğraf sanatçısının 40 fotoğrafı yer aldı. Suriye’deki savaştan kaçan mültecilerin yaşadığı dramı fotoğraf kareleriyle tarihe not düşüren sergi 16 Aralık 2015 tarihine kadar Konak Belediyesi Türkan Saylan Kültür Merkezi Sanat Galerisi’nde gezilebilecek.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Yumurta, yetişkinlerin anne sütü
Sonraki Haber Balbay'dan Başkent Üniversitesi Hastanesi tepkisi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?