ANA SAYFA > İZMİR > Balbay:''İzmir'de yüz bini aşkın Suriyeli var...

Balbay:''İzmir'de yüz bini aşkın Suriyeli var...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Balbay:''İzmir'de yüz bini aşkın Suriyeli var...

CHP İzmir Milletvekili ve yeni dönem milletvekili adayı Mustafa Balbay AKP hükümetinin tüm Türkiye deki illere eşit dağıttığı tek şeyin Suriyeliler göçü olduğunu söyleyerek, “Biz bu insanlık dramını kimseyi üzmeden çözeceğiz” dedi.

 

Balbay seçim çalışmaları için gittiği İzmir şehirlerarası otobüs terminalinin girişinde Suriyelilerle karşılaştı. Onlarla anlaşmaya çalışan Balbay otogarın içinde de yine Suriyelilerin köşelerde zor koşullar altında olduğunu görünce çalışmalarına ara verip onların sorunlarını dinledi. Halep’ten gelenler, “Halep harap ”demesi üzerine Balbay, “Sizi anlıyoruz bu sorunu sizi de üzmeden çözeceğiz” karşılığını verdi. Balbay bu konuda şunları söyledi:

“2010 yılında başlayan iç savaşın ardından Suriye’den 2 milyondan fazla insan Türkiye’ye geldi. Ancak yüzde 15’inin okuma yazma bildiği bu insanlar çok zor koşullarda kalıyorlar. Türkiye’de doğum yapan Suriyeli kadın sayısı 100 bin bunların ne kadarının yaşama tutunduğu bilinmiyor. İzmir’deki Suriyeli sığınmacı sayısı da 100 binin üzerinde biz bu sorunun çözümünü elbette Suriyelileri üzmeden onları daha zor koşullara düşürmeden gerçekleştireceğiz. Çözümün merkezi Suriye’nin iç barışının tesis edilmesidir. AKP Suriye’deki iç savaşı çözmek yerine bir taraf tutup birinin ötekini bitirmesi şeklinde görüyor. Suriye’de ölende Müslüman öldürende AKP’nin bu konudaki mantığını Türk toplumunun dikkatine sunuyoruz.”

Balbay Suriyeliler için bugüne kadar hükümetin 5,5 milyar dolar harcadığını belirterek. “Bizim geleneksel dış politikamız komşularımızla barış içinde yaşamak ve onların içişlerine karışmamaktır. Hükümet Suriye’nin içişlerine karışarak kendi içimizde de yeni sorunlar çıkmasına neden oldu ”diye konuştu.

Balbay Atatürk’ün Yurtta Barış Dünyada Barış ilkesinin yeniden yaşama geçirileceğini belirterek şöyle dedi:

“Hükümet Türkiye’deki illeri kendisine yakın olan uzak olan, çok oy aldıkları az oy aldıkları diye ayırıyor. İllerin içinde de ilçeleri semtleri ayırıyor, âmâ her ile neredeyse nüfusu oranında eşit giden tek AKP hizmeti Suriyeliler göçüdür. Rekor Şanlıurfa’da olmak üzere her il bu göçten payını aldı.” diye konuştu.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Sındır: ''Sandığa gidelim, geleceğimize sahip çıkalım!''
Sonraki Haber Kentkart'tan açıklama...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?