ANA SAYFA > İZMİR > Balbay: Böylesi darbe dönemlerinde olur

Balbay: Böylesi darbe dönemlerinde olur

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Balbay: Böylesi darbe dönemlerinde olur

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay bu sabah Kanaltürk televizyonu ve Bugün gazetesi İzmir Temsilciliğini ziyaret ederek, Temsilci Cemalettin Özdoğan’a geçmiş olsun ziyaretinde bulundu, “ Bu günleri aşacağız. Osmanlı’da bile padişaha mağrur olma padişahım senden büyük Allah var diyorlardı” diye konuştu.

Balbay Kanaltürk ve Bugün gazetesine el konulmasının, yönetim yapısını, yayın çizgisini tümüyle değiştirecek bir şekilde kayyum atanmasının basın özgürlüğü açısından kabul edilebilir olmadığını söyledi. Balbay şu değerlendirmeyi yaptı: “Böylesi televizyonlara gazetelere el koymak, kapatmak, yönetimini değiştirmek ancak darbe dönemlerinde olur. Bugün yayınlanan Bugün gazetesine baktım, aklıma gelen şu oldu buraya kayyum değil adeta Tayyip kopyası atamışlar. Bu kadarı olamaz. Bu, bir bedeni canlı tutup ruhunu tümüyle teslim alıp öldürmek ve yerine başka bir ruh koymaya kalkışmak kadar akıl dışı bir durum. Türkiye bu günleri de aşacak. Biz demir parmaklıkların ardında hep bir gün hukuk herkese lazım olur derdik. Keser döner sap döner bir gün hesap döner derdik. Bugün hesap başka şekilde döndüyse yarın bir başka şekilde döner ama bu devran böyle gitmez”
 
Balbay Voltaire’in düşüncelerinize katılmıyorum ama bu düşüncelerinizi özgürce söylemeniz için hayatımı verebilirim sözünün 21. yüzyılda da en geçerli sözlerden biri olduğunu anımsatarak şöyle devam etti: “Bugünkü iktidar belki de dünyada en çok medya organına sahip iktidarlardan biri. Artık gazete ve televizyonlara el koymak, yönetimlerini değiştirmek, kişilere ait yayın organlarını alıp hükümetleştirmek neredeyse olağan işlerden biri haline geldi. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne AKP hükümeti döneminde atanan Hâkim Işıl Karakaş’da, Türkiye geçmişte işkence ile anılıyordu bugün ifade özgürlüğü üzerindeki engellerle anılıyor değerlendirmesini yapmak durumunda kaldı. Biz böyle bir anlayışa ne olursa olsun layık değiliz. 1 Kasım seçimlerinin bu süreci durduracak, sağlıklı yöne evrilmesini sağlayacak bir dönem yaratacağına inanıyorum".

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İzmir Büyükşehir, Demirköprü'yü yeniden yarattı...
Sonraki Haber Kılıçdaroğlu Karşıyakalılarla buluştu

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?