ANA SAYFA > GÜNDEM > Kılıçdaroğlu Karşıyakalılarla buluştu

Kılıçdaroğlu Karşıyakalılarla buluştu

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Kılıçdaroğlu Karşıyakalılarla buluştu

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçimlere iki gün kala Karşıyakalı vatandaşlarla buluştu.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na Karşıyaka mitingi sırasında CHP İzmir Milletvekili adayları Mustafa Balbay, Ali Engin, Atila Sertel, Kamil Okyay Sındır, Ülkümen Rodoplu, Ali Kemal Elitaş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, CHP İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Evsen ve CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Mustafa Özuslu da eşlik etti. Kılıçdaroğlu'nun mitingine halk yoğun ilgi gösterdi.

Karşıyaka Çarşı’nın girişine yanaşan seçim aracının üzerinden halka seslenen Kemal Kılıçdaroğlu “Başbakan Kemal” sloganlarıyla kendisini karşılayan vatandaşlara “İnşallah Başbakan olacağız ama bu benim irademle değil, sizin iradenizle olacak. Ben yetkiyi saraydan değil, halktan almak istiyorum” diyerek cevap verdi. “Öyle anlaşılıyor ki korsan miting düzenliyorsunuz, hepinizi Silivri’ye göndereceğim” diyerek esprili bir şekilde konuşmasını sürdüren Kılıçdaroğlu “Sizleri seviyorum. Sizlere inanıyorum, güveniyorum. Sizler için çalışacağım, sizin için mücadele edeceğim” ifadelerini kullandı.

Bir ateş çemberinden geçiyoruz diyen Kılıçdaroğlu “Türkiye tarihinin en büyük krizlerinden birini yaşıyor. Şu anda ülkeyi kimin yönettiği belli değil. Ülkenin içeride ve dışarıda ciddi sorunları var. Bu sebeple bu seçimler diğer seçimlere benzemiyor. Bu seçimde sandığa giderken her şeyden önce oturup düşünmemiz gerekiyor. Türkiye 13 yılda bu hale nasıl geldi? Ben çok merak ediyorum, hangi yüzle propaganda yapıyorlar? Hangi yüzle iktidarı istiyorlar? Ülkeyi bir ateş çemberine döndürdünüz. İnsanlar ülkenin geleceğinden endişe duyuyorlar. Emin olun sadece İzmir değil, sadece Ağrı, Hakkari değil, sadece Edirne, Trabzon değil. Herkes bu kaygıyı taşıyor. Bu ülkeye huzuru ve refahı getireceksek ayrışmamamız lazım. Bölünmemeliyiz” sözleriyle iktirada yüklendi.

“Herkesi birleştirecek tek parti biziz”

“Aslında huzuru ve refahı isteyen vatandaşlarımızın sayısı milyonları aşıyor fakat farklı partilerin içindeyiz. Şimdi birleşmeliyiz. Aynı partinin çatısı altında bir araya gelmeliyiz” diyen Kılıçdaroğlu “Parlemento’da grubu olan 4 parti var. Bu partilerden biri ülkeyi bu duruma getirdi. Ateş, kan, gözyaşı her şey var. Bir parti de her şeye ‘hayır’ diyor. Ne desek hayır. Üçüncü parti henüz Türkiye partisi haline gelemedi. Onun da kendine göre sorunları var. Türkiye’yi adam gibi yönetecek tek parti var ve o partinin adı Cumhuriyet Halk Partisi” diyerek vatandaşları partisine oy vermeye davet etti.

“Dün Cumhuriyet Bayramımızı kutladık. Gazi Mustafa Kemal ‘Cumhuriyet Fazilettir’ der. ‘Cumhuriyet bilhassa kimsesizlerin kimsesidir’ der. Cumhuriyet bizim için çok önemlidir. Cumhuriyetimizi korumak, geliştirmek bizim ellerimizde. Bir şeyi sakın unutmayın. Gazi Mustafa Kemal Atatürk Amasya Genelgesi’ni yayınlarken şunu söylüyor; Milletin makus tarihini, milletin iradesi, azim ve kararlığı kurtaracaktır’” diyen Kılıçdaroğlu aynı azim ve kararlılığı 1 Kasım’da da beklediğini belirtti.

“4 Yılda tüm sorunları çözeceğim”

Ülkenin sorunlarını bildiğini belirten Kemal Kılıçdaroğlu “Emeklinin, esnafın, çiftçinin, sanayicinin, işçinin, kamuda çalışan memurun sorunları var. Sorunların çözüm adresi Cumhuriyet Halk Partisidir. ‘Bunu nereden biliyorsunuz?’ derlerse onlara şunu söyleyin; 7 Haziran’dan önce bir seçim bildirgesi hazırladık. Bizim seçim bildirgemizi alıp kopya ettiler. Çünkü çalışan kadrolar bizde, Türkiye’nin sorunlarına en sağlıklı teşhisleri koyan biziz ve bu ülkeyi adam gibi yönetmeye talibiz. Sizden sadece 4 yıl için yetki istiyorum. 4 yılda bu ülkenin sorunlarını çözeceğim” dedi.

Konuşması sık sık “Başbakan Kemal” sloganlarıyla kesilen Kılıçdaroğlu, partililerden ne olursa olsun sandığa gitmelerini ve yanlarında bir de arkadaşlarını götürmelerini istedi. “Tanıdıklarınızı mutlaka CHP’ye oy vermeye ikna edeceksiniz” diyen Kılıçdaroğlu, vatandaşlardan söz aldıktan sonra Bornova’ya gitmek üzere alandan ayrıldı.

 

Salahattin Oytun İdel / Karşıyaka Haber

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Balbay: Böylesi darbe dönemlerinde olur
Sonraki Haber Karşıyaka ateşle oynuyor...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?