ANA SAYFA > GÜNDEM > İzmir Büyükşehir, Demirköprü'yü yeniden yarattı...

İzmir Büyükşehir, Demirköprü'yü yeniden yarattı...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İzmir Büyükşehir, Demirköprü'yü yeniden yarattı...

Geçmiş yıllarda şiddetli yağışlar sonrası Bostanlı Deresi'nin taşmasıyla sürekli kabus yaşayan Karşıyaka Demirköprü bölgesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı çalışmalarla adeta yeniden doğdu.

Kamulaştırmalar yaparak Bostanlı Deresi'ni ıslah eden, yeni bağlantı yolu oluşturan Büyükşehir Belediyesi, bölgenin yeni ve modern çehresini park ve spor alanlarıyla süsledi. Demirköprü'nün 5 yıl önceki ile bugünkü görüntüsü arasındaki fark en çok bölge sakinlerini mutlu etti.

En son 2010 yılında yaşanan şiddetli yağışların ardından Bostanlı Deresi'nin taşmasıyla Karşıyaka Demirköprü bölgesindeki evler ve sokaklar sular altında kalmıştı. Geçmiş yıllardan kaynaklanan plansız yapılaşmanın doğurduğu sıkıntıları tespit ederek sorunun köklü çözümü için harekete geçen İzmir Büyükşehir Belediyesi, 5 yılda Demirköprü'de adeta yeni bir dünya yarattı.

20 milyon TL harcandı

Islah çalışmaları ile taşkınlar ve su baskınları önlendi, bölge imar planına uygun hale getirildi, dere üzerine 4 yeni köprü inşa edildi, Demirköprü Altgeçidi - Ordu Bulvarı yönünde yeni iki şerit yaratıldı. Çok sayıda kamulaştırma sonucu eski plansız ve çarpık yapılaşmanın yerini modern bir görüntü alırken, Büyükşehir Belediyesi son noktayı dere kenarına park ve spor alanları kurarak koydu. Kamulaştırma maliyetleri, köprüler, yol düzenlemesi, İZSU tarafından dere yatağında yapılan çalışmalar, park bahçe ve asfalt imalatlarıyla birlikte bölgeye yapılan yatırımın maliyeti 20 milyon TL'yi aştı.

Son durumu görmek için Karşıyaka'ya giden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na bölgede yaşayan vatandaşlar evlerinin balkonlarından seslenerek teşekkürlerini sundu. Başkan Kocaoğlu'na Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar da eşlik etti.

Çocuklar bayram edecek

Çevredeki düzenleme çalışmaları sonrası kazanılan 3 bin 400 m² alanda bölge sakinlerinin aileleri ve çocuklarıyla birlikte keyifli vakit geçirebilecekleri park ve çocuk oyun alanları kuruldu. Bu çalışma kapsamında 47 ağaç dikildi. Çalılar ve mevsimlik çiçeklerle yeşil alanlar süslendi. Aynı zamanda semt sakinleri için park içinde 150 metre uzunluğunda mini bir yürüyüş pisti ve kondisyon aletleri bulunan bir spor alanı oluşturuldu. Projede çocuklar da unutulmadı. 300 m² alan üzerine kauçuk zemin uygulaması ile birlikte çocuk oyun grubu yerleştirildi. Ayrıca yeni parkta engelli çocuklar için tasarlanan salıncak, tahterevalli ve zıp zıp da yerini aldı. Derenin her iki yanındaki park düzenlemeleri kapsamında ışık ve su oyunlarını içeren süs havuzları kuruldu.

4 ağaç için proje değiştirildi

İzmir Büyükşehir Belediyesi çalışmalar sırasında yol üzerinde kalan 4 adet ağacı korumak için mevcut projede değişiklik de yaptı. Yol gövdesi, ağaçlara zarar vermemek için 100 metrelik bölümde 2 metre dereye doğru kaydırıldı.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İzmir Gazeteciler Cemiyeti:'' Yetki ve hak gaspı yapılıyor!''
Sonraki Haber Balbay: Böylesi darbe dönemlerinde olur

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?