ANA SAYFA > İZMİR > Balbay: ''AYM'nin kararı yargıyı etkiler''

Balbay: ''AYM'nin kararı yargıyı etkiler''

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Balbay: ''AYM'nin kararı yargıyı etkiler''

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) yarın Can Dündar ve Erdem Gül’ün tutukluluk başvurusunu ele alacağını anımsatarak, “AYM’ye yakışan özgürlüklerle anılmaktır. Buradan çıkacak karar, yargının genel bakışını da etkileyecektir” dedi.

Dündar ve Gül’ü Silivri 9. Nolu cezaevinde ziyaret eden Balbay, gazetecilerin değil tutuklu yargılanmak, meslekleri nedeniyle kovuşturmayla dahi karşı karşıya kalmaması gerektiğini vurguladı. Balbay şunları kaydetti: “Gazeteci arkadaşlarımız Can Dündar ve Erdem Gül’ün moralleri her zamanki gibi yerinde. Umutlu bir özgürlük bekleyişi içindeler. Hapisteki insan her gelişmeyi ister istemez özgürlük penceresinden bakar. Türkiye’nin genel gündemi içinde insan haklarının ikinci planda kalmasının kaygısını taşıyorlar ama, elbette bu günlerin geçeceğine inanıyorlar.”

Kamuoyunda uzun süre konuşulan Ergenekon, Balyoz, Askeri Casusluk gibi davalardaki hukuksuzlukların ortaya çıkmasında ve tutukluların serbest bırakılmasında en büyük payın AYM’ye ait olduğuna dikkat çeken Balbay şöyle devam etti: “AYM’ye bireysel başvuru hakkı 2012 yılında başladı. Ben de ilk başvuranlardanım. Mekanizmanın rayına oturması için biraz zaman geçti. Ancak AYM sonuçta bireysel başvuru ile ilk özgürlük kararını benim hakkımda verdi. Bunun devamı geldi ve bu sürecin devamında AYM özgürlüklerle birlikte anıldı.  Mahkeme yarın da Dündar-Gül başvurusunu değerlendirecek. Bu konuda vereceği karar doğal olarak yargının genel bakışını etkileyecek. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) öncesindeki son başvuru yeri AYM. Adalet arayışının iç hukuk açısından son durağı. Bütün beklentimiz yarın, adalet arayışını ülke içinde de sonuçlandırabileceğimizi bir kez daha görmektir.”

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Kaliteli köpek maması seçenekleri
Sonraki Haber Kardeşler İzmir'de buluşacak

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?