ANA SAYFA > İZMİR > Kardeşler İzmir'de buluşacak

Kardeşler İzmir'de buluşacak

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Kardeşler İzmir'de buluşacak

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki ve Türkiye'nin çeşitli yerlerinden 7 belediye başkanı, '7 kardeş projesi' için Çarşamba günü İzmir'de olacak. Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Nükhet Hotar'ın ev sahipliğinde gerçekleşecek program netleşirken; İzmir'in AK Belediyeleriyle kardeş olacak belediyelerin başkanları ve İzmirli Başkanlar; ilk olarak kamuoyunun karşısına geçecek.

Bu projeyi; İzmir'de yerel hizmete katkı noktasında çok önemsediklerini belirten AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican; ''AK Parti, Türkiye'nin dört yanında AK Belediyeciliğin örneklerini yıllardır sergiliyor. İzmir'de de 7 ilçede halkımız, Ak Belediyeciliği memnuniyetle yaşıyor. Bu kardeşliğin ve dayanışma projesinin mimarı Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Sayın Mehmet Özhaseki de heyetle birlikte çarşamba günü İzmir'de olacaklar. İzmir Koordinatörümüz ve Antalya Milletvekilimiz Mustafa Köse de programa katılacak. İzmir'in her dönem bağrına bastığı ve örnek projeleri ile partimizin ve şehrimizin güven ve sevgisini kazanan Genel Başkan Yardımcımız ve İzmir Milletvekilimiz Sayın Nükhet Hotar'ın ve teşkilatımızın programın verimli geçmesi hususundaki titiz çalışmaları sürüyor" diye konuştu.

Bütünşehir Yasası'ndan, sokaklara kadar...

İki günlük programda öncelikli olarak belediye yasasındaki değişiklikleri masaya yatıracaklarını ve programın iki gün süreceğini belirten Başkan Delican; çalışma süresinde İzmir'in 7 ilçesinin ortak düşünce atölyelerine dönüşeceğini kaydetti.

Delican sözlerini şöyle sürdürdü; "Sayın Genel başkan Yardımcılarımızın katılımları ve artık kardeş diyeceğimiz 7 belediye başkanımızın katkıları ile; İzmir'deki 7 belediyemiz ile hem 6360 sayılı Bütünşehir Yasası’nda yapılacak değişikliklerin istişaresini gerçekleştireceğiz hem de mevcut çalışmaları ve projeleri yerinde inceleyeceğiz.  Bu İzmir ve konuk belediyelerin il ve ilçeleri açısından; ülkemiz ve kentimiz açısından tam anlamıyla bir beyin fırtınası buluşması olacak. Ondan sonra da pek çok proje ve ekipman paylaşımında da somut adımlar ve karşılıklı desteklerle devam edecek."

Ödemiş ve Kiraz'da iki toplantı olacak

İl Koordinasyonunda gerçekleşecek program çerçevesinde; ilk gün İzmir'in en önemli havza ilçelerinden olan Ödemiş ve Kiraz'da birer toplantı yapacaklarını belirten Delican; Bütünşehir Yasası ve belediyelerin beklentilerine ilişkin sempozyumu ve sunumların burada gerçekleşeceğini duyurdu.                                                        

Programın ikinci günü, Menderes Havzası’nda yer alan diğer ilçelerin ziyaret edileceğini belirten AK Parti İl Başkanı Bülent Delican; "Perşembe günü hem belediye ziyaretleri hem de konuların yerinde incelenmesini amaçlıyoruz. Bu kapsamda Ödemiş, Kiraz, Selçuk ve Torbalı ilçelerimizde olacağız. Programımızı Menderes’te yapacağımız ziyaret ile sonlandırmayı planlıyoruz. Toplantı ve incelemelerde; ortaya adına hizmet ve yatırım diyeceğimiz önemli projelerin çıkacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.

Delican sözlerini şöyle sürdürdü; "AK Parti olarak, yerel yönetimleri, şehirlerin kalkınmasını ve refahını daima önemsedik. İzmir halkı 2014'te 7 ilçemizde oy çokluğu ile Ak Belediyecilik dedi. Ve sonuçlarını yaşıyor. Kentsel dönüşümden, tarım üretim projelerine; tarih ve turizmden, sosyal projelere kadar kardeş belediyelerimiz ile paylaşacağımız ve geliştireceğimiz pek çok konu var. İzmir, yakın zamanda bu büyük buluşmanın meyvelerini yiyecektir. Amacımız; hizmette sınır olmadığını ortaya koymak, İzmir'e kazandırmaktır"

Kim kiminle kardeş oluyor?

İzmit Belediye Başkanı Dr Nevzat Doğan, İstanbul Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, Ankara Altındağ Belediye Başkanı Dr. Veysel Tiryaki, Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, yine İstanbul Fatih ve Zeytinburnu Belediye Başkanları, Mustafa Demir ve Murat Aydın ile Konya Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'ın beraberindeki heyetlerle katılacağı proje kapsamında;  Altındağ Belediyesi, Torbalı; Melikgazi, Kiraz; İzmit, Selçuk; Zeytinburnu, Kınık; Fatih, Ödemiş, Selçuklu, Menderes; Bahçelievler Belediyesi ise Kemalpaşa Belediyesi ile kardeş belediye olacaklar.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Balbay: ''AYM'nin kararı yargıyı etkiler''
Sonraki Haber Atakent'te ulaşım normale döndü

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?