ANA SAYFA > İZMİR > Bakan Elvan: Yat limanlarının iptali söz konusu değil

Bakan Elvan: Yat limanlarının iptali söz konusu değil

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Bakan Elvan: Yat limanlarının iptali söz konusu değil

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, bakanlığı ile İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında yaşanan yat limanı tartışmalarına açıklık getirdi.

İzmir’e 9 yat limanı yapmayı planladıklarını belirten Elvan, İnciraltı ve Karşıyaka yat limanları konusunda sıkıntı yaşadıklarını, ancak iptalin söz konusu olmadığını bildirdi.

Bakanlığı’nın yatırımlarını incelemek üzere İzmir’e gelen Bakan Elvan, İzmir Ticaret Odası’nın (İZTO) Genişletilmiş Özel Meclis Toplantısı’nda konuştu. Bakanlığı’nın İzmir’e yaptığı yatırımları anlatan Elvan, Büyükşehir Belediyesi ile tartışma konusu olan yat limanları hakkında detaylı bilgi verdi. Elvan, İzmir’de planlanan yat limanı projelerinin iptalinin söz konusu olmadığını söyledi. CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel’in yat limanlarıyla ilgili açıklamalarını eleştiren Elvan, Kocaoğlu’na uzlaşma çağrısı yaptı: “Bir milletvekili yat limanı ile ilgili uygunsuz ifadeler kullanılıyor. Aziz Bey’in uzlaşmacı bir yönü olduğunu biliyorum. İzmir’de yapmayı planladığımız 9 yat limanından ikisi sorunlu. O sıkıntıyı nasıl çözeceğimizi birlikte konuşalım. ‘Bakanlık bunları iptal etti, yapmak istemiyor’ derseniz biz üzülürüz. İzmir’de denizciliği, kruvaziyeri, yat limanlarının sayısını artırmak istiyoruz.” diye konuştu.

Karaburun’da yat limanı yapılacak yerin fok üreme alanı olduğunu dile getiren Elvan, izinleri almalarının halinde sürece devam edeceklerini söyledi.

Karşıyaka Yat Limanı’nın yapılması planlanan Mavişehir’deki alanın Sulak Alan Koruma Bölgesi’nde kaldığını anlatan Elvan, hukuki bir yapı oluşturulması halinde Mavişehir’e yat limanının yapılabileceğini kaydetti. Yeni Foça’da da yap-işlet-devret modeliyle ihaleye çıktıklarını aktaran Elvan, şunları söyledi; “Teklif gelmedi. Kendimiz yapacağız. Kendi bakanlığımızın bütçesine koyduk. Hiçbir bir sıkıntımız yok. Şifne Yat Limanı ve Çeşmealtı’nda yap-işlet-devret modeliyle ihaleye çıkacağız. İnciraltı ile ilgili Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın yat sayısının fazla olduğu yönündeki itirazı üzerine proje revize edildi. Ancak Tarım Bakanlığı önce olumsuz bakmış, Bakanlığımız müdahalesi ile uygun görüş alınmış. Proje çift kabuklu üreme alanı olduğu için ÇED süreci durdurulmuş. 1. derece doğal SİT alanı olduğu için Bakanlıktan uygun görüş alınamamış. İnciraltı’nda böyle bir problemimiz var. Taraflar bir araya gelip konuşalım. Ya alternatif yer bulalım ya da çözmek için neler yapabiliriz, onu konuşalım. Yoksa iptal edilmesi gibi bir husus söz konusu değil.”

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İzmir'in kuzeyinde köy yolları ulaşıma kapandı
Sonraki Haber Karşıyaka'da 2015 yılında 33 milyon liralık yatırım...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?