ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka'da 2015 yılında 33 milyon liralık yatırım...

Karşıyaka'da 2015 yılında 33 milyon liralık yatırım...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka'da 2015 yılında 33 milyon liralık yatırım...

Fiziki ve sosyal projeleriyle 2014’te pek çok yeniliğe imza atan Karşıyaka Belediyesi, 2015’i “Yatırım Yılı” ilan etti. Yeni yılda, farklı kalemlerde toplam 33 milyon 775 bin liralık yatırıma imza atılacak.

2015 yılı bütçesini 187 milyon 268 bin lira olarak belirleyen Karşıyaka Belediyesi, bir yıllık yatırımlar için de 33 milyon 775 bin lira pay ayırdı. Belediye bünyesinde en yüksek yatırım bütçesi ise 25 milyon lira ile Fen İşleri Müdürlüğü’ne tahsis edildi. İlçe sınırları içindeki fiziki çalışmaları ve alt yapı yatırımlarını tamamlayacak olan birim, Karşıyakalılara daha güzel yaşam koşulları sunmak için çalışacak.

YENİ YAŞAM ALANLARI

Park ve Bahçeler Müdürlüğü ise 2015 yılında 4 milyon 231 bin liralık yatırım bütçesiyle Karşıyakalılar için hizmet üretecek. Yeni dönemde kentteki mevcut oyun alanları modernleştirilecek, 7’den 77’ye tüm Karşıyakalıların ihtiyaçlarına yanıt verebilecek yeni parklar ve yaşam alanları yapılacak. Parkların neredeyse tamamı engelsiz hale getirilecek. Kent içinde kişi başına yeşil alan miktarı da artırılacak.

İNSANA YATIRIM

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün bütçesini yüzde 70, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nün bütçesini ise yüzde 26 oranında artırarak insan odaklı, sosyal belediyecilik anlayışını ortaya koyan Karşıyaka Belediyesi, kentte yaşam kalitesini artıracak hizmetler sunacak. 2014 yılında hayata geçirilen eğitim destek hizmetleri, ihtiyaç sahibi vatandaşlar için ayni ve nakdi yardımlar, ücretsiz şenlikler, konserler ve kurslar 2015 yılında da artarak sürecek. Belediye, hizmetlerini halkın beklentileri, talep ve önerileri doğrultusunda şekillendirmeye de devam edecek.

ÇITA YÜKSELİYOR

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “9 aylık görev süremizde Karşıyakamızda pek çok ilke ve yeniliğe imza attık. Fark yaratan projeleri hayata geçirdik. 2015 yılında hizmet çıtamızı daha da yükselteceğiz. Yatırım ve projelerimizi, Karşıyaka halkının, sivil toplum örgütlerinin düşünce ve önerileri ile zenginleştirmeye, kentin her kesimiyle bir bütün olarak çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Bakan Elvan: Yat limanlarının iptali söz konusu değil
Sonraki Haber Yeni yıl hediyelerini Lösev Dükkan’dan aldılar...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?