ANA SAYFA > SPOR > 'Ay Yıldız Var Göğsümüzde' etkinliği yürüyüşle başladı...

'Ay Yıldız Var Göğsümüzde' etkinliği yürüyüşle başladı...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
'Ay Yıldız Var Göğsümüzde' etkinliği yürüyüşle başladı...

Karşıyaka Belediyesi tarafından düzenlenen 24 Haziran 1926 Atatürk'ün Karşıyaka'yı Ziyareti Anısının yıldönümü için "Ay Yıldız Var Göğsümüzde" etkinlikleri yürüyüşle başladı.

Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından Karşıyaka Spor Kulübü armasına Ay-Yıldız verilmesinin 93.Yıldönümü etkinlikleri açılış programı "Çarşı yürüyüşü" ile başladı.
Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay da yürüyüşte yer aldı. 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Karşıyaka Spor Kulübü'nü ilk olarak 13 Ekim 1925'te İsmet İnönü ile birlikte Yalı'daki statta ziyaret etti. Reisi Cumhur olarak bir spor kulübüne gerçekleştirdiği bu ilk ziyarette M. Kemal, şeref defterine şu notu düşmüştü: "Karşıyaka Spor Kıılübü'nde karşı karşıya bulunduğum gençlik iftihara şayandır. Bu gençlik muvacehesinde istikbalin kuvvetli saadeti ne bariz görünmektedir." 24 Haziran 1926'daki ikinci ziyaretinde ise Büyük Önder, Karşıyaka'nın İzmir Ligi'nde yabancı rakiplerinden hiç gol yemeden şampiyon olduğunu öğrenmesi üzerine kulübün ambleminde ay-yıldızın kullanılmasını istedi ve tebriklerini dile getirdi. Atatürk, şeref defterine bu kez: "Bu defaki ziyaretimde geçen aylar da masraf- ı mesai ve hizmetin kıymetli asarını gördüm. Teşekkür ve tebrik ederim" diye yazmıştı.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyakalı Cüneyt Başak oğlunu evlendirdi...
Sonraki Haber Karşıyaka’nın gurur günü!

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?