ANA SAYFA > SPOR > Karşıyaka’nın gurur günü!

Karşıyaka’nın gurur günü!

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka’nın gurur günü!

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Karşıyaka’yı ziyaret ettiği ve Karşıyaka Spor Kulübü armasını ay-yıldız ile onurlandırdığı günün 93. yıl dönümü Karşıyaka’da büyük coşkuyla kutlanmaya başlandı.

Karşıyaka Belediyesi'nin 1912 Karşıyaka Derneği işbirliğinde “Ay-Yıldız Var Göğsümüzde” sloganı ile düzenlenen etkinlikler, Anayasa Meydanı’ndaki törenlerden sonra Latife Hanım Köşkü’nün bahçesinde, Ata’nın KSK’yi ziyareti sırasında çekilen fotoğrafın canlandırılması ile devam etti. Bu an konuklara duygu dolu anlar yaşattı.   
Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay “Her 24 Haziran Karşıyaka için, bir büyük konuğunu karşılamanın, onu selamlamanın, saygısını, minnetini, bağlılığını tazelemenin günüdür. Bu güzel gün, Atamızın göğsümüze ay ve yıldızı armağan ettiği gündür. Ne mutlu bize, ne mutlu iyi ki Karşıyakalıyım, iyi ki Karşıyaka’dayım diyen herkese! Ne mutlu Kaf Sin Kaf deyince, yüreği bir başka atan bizlere! 93 yıldır bu böyleydi, nice yüz yıllar boyunca Karşıyaka aynı duruşu, 1926’da gösterdiği gibi gösterecektir. Yaşasın Karşıyaka, yaşasın Kaf Sin Kaf, yaşasın Türkiye Cumhuriyeti, yaşasın Gazi Mustafa Kemal Atatürk” diye konuştu.
İzmir’i Sevenler Platformu'nun Karşlıyakalı Başkanı Sancar Maruflu da konuşmasında “Karşıyakalı olmak ayrıcalıktır. Bu anlamlı günün anısına düzenlenen tören için teşekkür ediyorum. Başkan Cemil Tugay’a inanıyorum, güveniyorum. Başarılar diliyorum” dedi.
‘Rüzgarın Kızı’ olarak bilinen eski milli atlet Semra Aksu ise “Karşıyaka Atatürk’tür, Karşıyaka aşktır. Gururlu ve mutluyuz” diye konuştu. 1912 Karşıyaka Derneği Başkanı Cem Karagözlü ve KSK Yelken Şubesi’nin efsane yöneticilerinden Tahir Secder Akıncı da günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalarıyla konuklara seslendi. Buluşmaya sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, gaziler, taraftarlar ve her yaştan sporcular da katıldı. 
Katılımcılar, törenin ardından Karşıyaka Belediye Bandosu eşliğinde, ellerinde Türk Bayrakları ile Latife Hanım Köşkü’ne yürüdü. Çocuk sporcular tarafından kortejin önünde dev Atatürk posteri ile Karşıyaka Spor Kulübü bayrağı taşındı. Latife Hanım Köşkü Anı Evi Özel Müzesi’nin bahçesinde ise konuklar için anlamlı bir karşılama yapıldı. Büyük Önder Atatürk’ün KSK ziyaretinde çekilen fotoğrafın canlandırılması, katılımcılara duygusal anlar yaşattı. Ardından, Atatürk’ün 24 Haziran 1926’da Karşıyaka’yı ziyaretinde imzaladığı ve kulübün kasasında saklanan anı defteri, gün boyunca sergilenmek üzere ziyarete açıldı. 
 

HABERE AİT RESİMLER

PAYLAŞ
Beğendim 1 Muhteşem 1 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber 'Ay Yıldız Var Göğsümüzde' etkinliği yürüyüşle başladı...
Sonraki Haber Açık havada sinema keyfine devam

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?