ANA SAYFA > İZMİR > Avukatlara bulaşıcı hastalıklar ve AIDS semineri

Avukatlara bulaşıcı hastalıklar ve AIDS semineri

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Avukatlara bulaşıcı hastalıklar ve AIDS semineri

İzmir Barosu tarafından 7 Eylül 2016 günü “Bulaşıcı Sarılık Hastalıkları ve AİDS Hastalığının Tıbbi ve Hukuki Açıdan Değerlendirilmesi” başlıklı bir konferans düzenlendi.

Konferansa konuşmacı olarak aynı zamanda hukukçu da olan İzmir Bozyaka Eğitim Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Klinik Şefi  Doç. Dr. Selma Tosun yer aldı.

Konferansın açılışında bir konuşma yapan İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan, Doç.Dr. Selma Tosun’a yoğun çalışma temposu içerisinde Baro’ya zaman ayırdığı için teşekkür ederek başladığı konuşmasında, İzmir Barosu olarak genelde mesleki çalışmalar yapıldığını ancak bu toplantının içeriği itibarıyla farklı olduğunu dile getirdi. Baro Başkanı Av. Aydın Özcan konuşmasına şöyle devam etti: “İzmir Barosu sadece mesleki konularda değil toplumu ilgilendiren, toplum sağlığını ilgilendiren konulara da her zaman duyarlılık göstermektedir. Toplumun sağlığını etkileyebilecek her türlü olayda önlemlerin alınması anlamında Baro bünyesinde bulunan çeşitli komisyonlarımız aracılığıyla birçok çalışma yapıyoruz. Örneğin Sağlık Hukuku komisyonumuz zaman zaman Tabip Odası’yla da işbirliği yaparak benzer çalışmalar yapmaktadır. Özellikle hastanelerde yanlış tedavi yöntemleriyle mağdur olan vatandaşlarımızın haklarının korunması anlamında da bu çalışmaları yürütüyoruz. Sonuçta bizim mesleğimiz vatandaşın temel hak ve özgürlüklerini savunmak ve mağduriyetini bir an önce gidermek üzerine kurulu bir meslektir.

Çevre mücadelemizi de sürdürüyoruz. Ama bizim gösterdiğimiz mücadele ne yazık ki yargıdan yanıt bulmuyor. Biliyorsunuz Kyoto adında bir gemi vardı. Yaptığımız başvurular sonunda yürütmenin durdurulması kararı verildi ama gemi söküldükten sonra bu karar verildi. Dolayısıyla alınan kararın uygulama imkanı kalmadı. Şimdilerde aynı şey Ethan adında gemi için söz konusu. Yine Kemalpaşa da toplu yerleşim alanına yakın bir madene engel olduk. Bu anlamda diyebiliriz ki ülkemiz toplum sağlığına çok ciddi bir kayıtsızlık içerisinde maalesef. Biz İzmir Barosu olarak bu konudaki görevlerimizi yapmaya çalışıyoruz.  Sonuç olarak İzmir Barosu toplum sağlığı anlamında her türlü duyarlılığı gösteriyor.

Sayın Doç. Dr. Selma Tosun gibi hem sağlık hem de hukuku bilen hocalarımızın olması bizi çok mutlu ediyor. Bugün değerli hocamız bize bulaşıcı sarılık ve AİDS hastalığının bulaşma yolları, bunlardan korunma yönetmeleri ve sonraki süreçler hakkında hem tıbbi ama hem de hukuki sonuçları hakkında bilgi verecek. Kendisine çok teşekkür ediyoruz” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Güven'den Kılıçdaroğlu'na ziyaret
Sonraki Haber Denizlerden tuvale yansıyan eserlerin sergisi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?