ANA SAYFA > İZMİR > Ali Engin’den esnafın kalbine ziyaret

Ali Engin’den esnafın kalbine ziyaret

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Ali Engin’den esnafın kalbine ziyaret

Aday Adayı olduğu 2. Bölgede her gün yen bir toplantıya konuk olan yâda kendisi organize ederek partililerle buluşan Ali Engin, İzmir Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu’yu ziyaret etti.

Yaklaşık bir saat süren görüşmenin en önemli konusu ön seçim oldu. Zekeriya Mutlu’ya ve diğer konuklara ön seçime neden girmek istediğini açıklayan Ali Engin, üyeler bazında yapılacak aday belirleme yöntemini daha demokratik bulduğunu açıkladı.

İzmir İl Başkanlığı dönemini ve yaptığı çalışmaları değerlendiren Engin, Türkiye’nin en büyük odalarından biri olan Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği’nin Başkanı Zekeriya Mutlu’ya  “Esnafın sesi olup, birlikte çalışalım” mesajı verirken,

hem il başkanlığı döneminde hem de aday adaylığı döneminde İzmir’in bütün ilçelerini gezdiğini hatırlattı. Ali Engin, ziyaretlerinde her ilçenin sivil toplum kuruluşlarına ve esnaf odalarına uğradığını, herkesin sorunların dinlemeye çalıştığını söyledi. Engin sözlerine, “Partimiz için çok önemli bir kesim olan esnaf kardeşlerimizin sorunlarını çok iyi biliyoruz. AVM yasasının esnafı korumaya yönelik bir şekilde düzenlenmesi için elimizden geleni yapacağız” diyerek devam etti.  

“Partimizin aldığı her karara saygı duyduk”.

Çok uzun bir aradan sonra CHP’nin aday belirleme yöntemi olarak ön seçimi seçmesinden dolayı çok mutlu olan Ali Engin, İzmir’de 6 milletvekilinin kontenjandan çıkacak olmasını genel başkanın ve partisinin tasarrufu olarak gördüğünü ve buna saygı duyduğunu açıkladı.  Ön seçimde büyük bir başarı bekleyen Engin, bir önceki dönemde yapılan hataların tekrarlanmaması için CHP üyelerine büyük bir sorumluluk düştüğünün altını çizdi.  

“Siyasi parti yasası değişmeli”.

Akp’nin birçok şeyi değiştirip “siyasi parti” yasasını değiştirmediğini eleştiren Ali Engin, bu yasanın demokratik bir tarafının olmadığını savunurken, seçim barajının değişmesi için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.

“Sizin gibi vekiller görmek isteriz”

Ali Engin’in ziyaretinden dolayı çok mutlu olduğunu dile getiren Başkan Zekeriya Mutlu, Ali Engin’e başarı dileklerini iletirken, “İzmirli Esnaflar olarak Ankara’da sizin gibi vekiller görmekten gurur duyarız. Sizinle il başkanlığınız döneminde de güzel işler yaparak esnafımıza katkıda bulunmaya çalıştık. Milletvekili olduğunuz takdirde biliyorum ki birlikte sürdüreceğimiz birçok çalışma olacaktır” dedi.

Büyük projeler peşinde değiliz.

Akşam saatlerinde güçlü olduğu Çiğli Bölgesinde İstasyonaltı üyeleriyle buluşan Ali Engin,  parti üyelerine CHP’nin projelerini anlatı. AKP’nin Türkiye’yi üretmekten uzaklaştırdığını savunan Engin, Avrupa’da çiftçiye verilen haklarla ülkemizdeki çiftçilerin yaşadığı karanlık tabloyu kıyasladı. Partisinin emeklinin, öğrencinin, esnafın ve çiftçinin kalkınması için gerekli tüm çalışmasını yaptığını ve iktidar olduklarında kısa sürede Türkiye’yi bu karanlık tablodan çıkaracaklarını yinelerken Engin “Cumhuriyet Halk Partisinin mega projeleri yok. Bizim tek projemiz Türkiye’yi 12 yıllık karanlıktan çıkartmak olacaktır” ifadelerini kullandı.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber ITB BERLİN Turizm Fuarı'na İzmir damgası
Sonraki Haber Hüseyin Sezer'in Menemen ziyareti...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?