ANA SAYFA > İZMİR > ITB BERLİN Turizm Fuarı'na İzmir damgası

ITB BERLİN Turizm Fuarı'na İzmir damgası

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
ITB BERLİN Turizm Fuarı'na İzmir damgası

Almanya’nın Berlin kentinde düzenlenen ve Dünyanın en büyük Turizm Fuarı olan ITB Berlin Turizm Fuarı- 2015’e İzmir damgasını vurdu.

İZKA’nın katkıları ile fuarda yer alan 6 belediyenin standı turizmcilerin gözdesi oldu. Fuarda ayrıca İzmir Ticaret Odası (İZTO), Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB), Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK), Selçuk ve Bergama Ticaret Odaları ile Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) stantları da ziyaretçilerin ilgi odağı oldu. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da İzmir standını ziyaret ederek, katılımcılarla buluştu, moral verdi.

İZMİR STANDI İLGİ ODAĞI OLDU

Dünyanın en büyük turizm fuarı olan ITB Berlin Fuarı’na İzmir damga vurdu. Fuarın ilk gününde, İZKA tarafından hazırlatılan ortak İzmir standı yoğun ilgi görürken, dünyanın dört bir yanından gelen turizm profesyonellerine de İzmir’in tanıtımı yapıldı. Hazırlanan stantta, İzmir’in tarihi, kültürel ve turistik zenginlikleri ön plana çıkartıldı. Renkli görsellerle süslenen stant, ziyaretçilerin büyük ilgisini çekti. Fuarda; İZKA, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka, Menderes, Bergama, Seferihisar ve Selçuk Belediyeleri ile İZTO, TÜRSAB, ETİK, Selçuk Ticaret Odası, Bergama Ticaret Odası ve ÇEŞTOB yer aldı. 

İZMİR EKİBİ KOL KOLA         

İzmir Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Murat Yılmazçoban “Fuara, ayrı bir İzmir standıyla katılmış olmamız İzmir’e olan ilgiyi artırdı. İzmir’in dünyadaki marka bilinirliğini artırmak amacıyla turizm fuarlarına katılımı önemli görüyorum. Tabi burada asıl görev turizm sektörüne düşüyor. İzmir Kalkınma Ajansı olarak sektöre stant imkanı sağlıyoruz. Sektörün de etkin tanıtım ve profesyonel işbirlikleriyle kente ekonomik açıdan fayda sağlayacak sonuçlar yaratmasını bekliyoruz” dedi.

Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu ise “Belediye tarihimizde ilk kez katılım sağladığımız fuarlara bir yenisini daha ekledik. Dünyanın en büyük Turizm Fuarı İTB Berlin’de de ilçemizi en iyi şekilde temsil ediyor ve tanıtıyoruz. Dünyanın dört bir yanına Menderes’i anlatmanın mutluluğu içindeyiz” diye konuştu.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar da “Kentimizin ve ilçelerimizin bilinirliliğini artırmak ve turizm potansiyelini geliştirmek için çalışıyoruz. Bir kentin turizminin kalkınması demek her açıdan gelişim sağlamak anlamına gelir. Buna önem veriyoruz ve bu yönde çalışıyoruz” dedi.

Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ise “Bergama Belediyesi olarak 4’ncü kez katılıyoruz ancak bu yıl farklı duygular taşıyoruz. UNESCO Dünya Mirasları arasına girdik. Bergama’dan kaçırılan ZEUS Yunağı Almanya’da, burada. Yaşayan gerçek, canlı Bergama’nın varlığına ve kentimizdeki eserlere vurgu yapmaya çalışıyoruz” dedi.

 Selçuk Belediye Başkanı Dahi Zeynel Bakıcı da, “ Berlin Turizm Fuarı Selçuk için UNİESCO süreci içerisinde Efes’in dünya kültür mirası asıl listesinde yer alması açasından önemlidir. Burada başta Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu nezdinde fuara katılan kamu ve özel sektör temsilcilerine yöremizi tanıtarak UNESCO ile ilgili destek çalışmalarını yürüttük. Selçuk’un turizmden aldığı payı artırmak bu ve buna benzer fuarlara katılmakla daha da önem arz etmektedir” diye konuştu.

2014 yılında 160.000 m2’lik alanda 200.000 kişinin ziyaret ettiği ITB Berlin Turizm Fuarı dünyanın en büyük turizm fuarı.  Turizm sektör kuruluşları, tüketiciler, tur operatörleri ve seyahat acentalarını bir araya getiren organizasyon olması sebebiyle de çok önemli bir tanıtım fırsatı. 2014 yılında fuarda 180 ülkeden toplam 10.000 katılımcı yer aldı.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Hayal Han artık Emekli-Sen'li...
Sonraki Haber Ali Engin’den esnafın kalbine ziyaret

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?