ANA SAYFA > GÜNDEM > Akpınar: Kimse bizden işporta işgal işlerine izin vermemizi beklemesin

Akpınar: Kimse bizden işporta işgal işlerine izin vermemizi beklemesin

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Akpınar: Kimse bizden işporta işgal işlerine izin vermemizi beklemesin

Bıçakla yaralanan zabıta memurlarını Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, ziyaret etti. Olaya tepki gösteren Akpınar, bu tür saldırılardan çekinip seyyar satışlara izin vermeyeceklerini, istemeleri halinde onlara işporta pazarı kurulabileceğini dile getirdi.

Karşıyaka İskelesi'nde meydana gelen olayda, denetimlerde bulunan Karşıyaka Belediyesi Zabıta memurları, kaldırım üzerinde tezgahta midye satan satıcıdan tezgahın kaldırmasını istedi. Bunun kabul etmeyen seyyar satıcı, tezgahına el konulduğu sırada yakınlarından yardım istedi. Seyyar satıcının yakınlarının da olay yerine gelmesiyle biranda büyüyen tartışmada, zabıta görevlileri, 28 yaşındaki Gökhan Karataş, aynı yaştaki Sercan Rifat Sirkeci ve 34 yaşındaki Erdem Özcan bıçakla yaralandı. Olayın ardından saldırgan ve yakınları kaçtı. Zabıta memurları ise, hastanede tedavi altına alındı.
 
Olaya büyük tepki gösteren Belediye Başkanı CHP'li Hüseyin Mutlu Akpınar, yaralı görevlilerden Sercan Rifat Sirkeci'yi Başkent Hastanesi'nde, ziyaret etti. Sağlık durumu hakkındar doktorlarından bilgi aldı. Yaşananlara tepki gösteren Hüseyin Mutlu Akpınar, Arkadaşlarımız görevlerine yerine getiriyorlar. Bizim görevimiz, kent insanının daha rahat koşullarda yaşamını sürdürmesi için çalışmak. Bunlardan birisi de, kaldırım işgalinin önüne geçmek. Üzücü olan Dünya Engelliler Günü'nde görme engellilerin yürüdüğü yolu kapatan sayyar satıcının kendisini uyaran ekiplerimize saldırması. Bunun peşini bırakmayacağız, izin de vermeyeceğiz. Kimse Karşıyaka Belediyesi'nden işporta işgal işlerine izin vermemizi beklemesin. Esnafın da hassas olması lazım. Asıl engelliler, bu zihniyettekilerin olduğunu düşünüyorum dedi.

Zabıta memurlarının haklarının yeniden düzenlemesi gerektiğini dile getiren Akpınar, seyyar satıcılara çözüm yolu da sunduklarını, onlara işporta pazarı kurmayı teklif ettiklerini ama kabul görmediğini de söyledi.
 
Olayın ardından harekete geçen Karşıyaka İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri ise, saldırganların kimliklerini belirledi. Ardından da operasyonla, 5 kişiyi gözaltına aldı. Zabıta görevlilerini bıçaklayan zanlının ise, 17 yaşındaki M.A. olduğu tepit edildi. M.A. ile ilgili adli sürecin devam ettiği açıklandı.
PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Antik Çağın Ruhları sergisi Konak AKM'de
Sonraki Haber Tutkusu güzellik olanlar, bu semineri kaçırmasın

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?