ANA SAYFA > İZMİR > Ak Partili Delican'dan Almanya Başkonsolosluğu'na terör ziyareti

Ak Partili Delican'dan Almanya Başkonsolosluğu'na terör ziyareti

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Ak Partili Delican'dan Almanya Başkonsolosluğu'na terör ziyareti

Sultan Ahmet Camisi Meydanı'nda gerçekleşen saldırı sonucunda resmi açıklamalara göre hayatını kaybeden 10 kişi içerisinde 9’nun Alman vatandaşı olduğu tespit edildi. AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, saldırının ardından Almanya İzmir Başkonsolosluğu'na taziye ziyaretinde bulunarak ‘acınız ortak acımızdır’ mesajını İzmir Almanya Başkonsolosu Thomas Gerlach ile paylaştı.

AK Parti İzmir İl Dış İlişkiler Başkanlığı’nca düzenlenen taziye ziyaretinde, AK Parti İzmir İl Başkanı Delican’a; Dış İlişkiler Başkanı Mehmet Tozlu,  Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Ömer Gültekin, Tanıtım ve Medya Başkanı İbrahim Halil Ölmez, Halkla İlişkiler Başkanı Nazmi Yılmaz, İl Yönetim Kurulu Üyesi Kader Ertemiz, Narlıdere İlçe Başkanı Aslan Bilgi ile birlikte AK Parti Narlıdere ilçe yönetim kurulu üyeleri de eşlik etti.

Yaşanan menfur saldırıda hayatını kaybeden Alman vatandaşlarının da acısına ortak olduğunu dile getiren il başkanı Delican , "Önceki gün itibari ile Sultan Ahmet Cami meydanında gerçekleşen bombalı saldırı sonucu 10 kişi hayatını kaybetmiştir. Hayatını kaybeden kişiler içerisinde 9’nun Alman vatandaşı olması da bizleri derinden üzmüştür. Kayıplar hepimizin kaybıdır, acınız acımızdır. Bu dostluğu ve birlikteliği, bu tür hain terör saldırıları asla bitiremeyecektir. Terörün dini, dili ve ırkı asla olamaz. Hep birlikte teröre karşı mücadelemiz devam edecektir. Patlamada hayatını kaybedenlere bir kere daha Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır niyaz eder, yaralı hastalarımıza da acil şifalar dileriz" dedi.

Ziyaretten dolayı müteşekkir olduğunu belirten İzmir Almanya Başkonsolosu Gerlach, "Buraya teşkilatınızla beraber yoğun bir katılımla acımızı paylaşmak üzere gelmeniz bizi bir kez daha duygulandırmıştır. Sizin de belirttiğiniz gibi bu tür hain terör saldırıları iki ülke arasındaki dostluğu ve birlikteliği asla bozamaz. Gerçekleştirdiğiniz bu ziyareti Berlin’e mail ve telefon ile mutlaka bildireceğim. Bu hepimizin ortak acısıdır, geldiğiniz için bizimle olduğunuz için müteşekkiriz" dedi.

Ziyaret sonrasında menfur saldırıya karşı ortak bir ifade sergilemek üzere AK Parti yönetimi konsolosluk önüne karanfiller bırakarak, teröre karşı ortak dik duruş mesajı verdi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Kaf Kaf, İtalya'dan eli boş dönüyor
Sonraki Haber Serkan Kurtuluş Göztepe'ye gitti

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?