ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > 29.Uluslararası İzmir Festivali başladı

29.Uluslararası İzmir Festivali başladı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
29.Uluslararası İzmir Festivali başladı

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’nın (İKSEV) düzenlediği 29. Uluslararası İzmir Festivali uzun yıllar unutulmayacak bir konserle başladı. Çağımızın en büyük orkestra şeflerinden Riccardo Muti ve Orkestrası Luigi Cherubini, müzik eleştirmenlerinin deyimi ile “Ağırbaşlı bir müzik dersi” verdi.

29. Uluslararası İzmir Festivali, 26 Mayıs 2015 akşamı AASSM’de yapılan açılış töreni ve konseriyle başladı. İKSEV Yönetim Kurulu Başkanı Filiz Eczacıbaşı Sarper’in sanatın insan yaşamını yücelttiğini vurguladığı konuşmasının ardından Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan, İzmir’in bir kültür ve sanat kenti olduğunu söyledi. Vali Yardımcısı Hasan Hüseyin Can ise İzmir’in kültür ve sanat kenti olarak tanınması için yapılan çalışmaları övdü, İKSEV’e teşekkür etti. Ardından 29. Uluslararası İzmir Festivali’ne katkı sağlayan kişi ve kuruluşlara teşekkür plaketleri sunuldu.

Dünyanın en iyi orkestralarını ve şeflerini İzmirlilerle buluşturan Uluslararası İzmir Festivali, 29. Yılında çağımızın en büyük isimlerinden Riccardo Muti’yi konuk etti. Muti, 2004 yılında 600 çok yetenekli İtalyan sanatçı arasından seçerek kurduğu Luigi Cherubini Orkestrasını yönetti. Konseri Schubert’in Do majör Uvertür’ü (İtalyan Stilinde) ile açan Muti, ardından gerçekten uzun yıllar hafızalardan silinmeyecek bir Mozart 35. Senfoni yorumu ile AASSM’yi dolduran dinleyicileri büyüledi.

Konserin ikinci yarısı Verdi’nin I Vespri Siciliani Operası uvertürü “Senfoni” ile başladı. Ardından operanın üçüncü perde dansları seslendirildi. Her notada dinleyicilerin coşkusu arttı ve konserin sonunda kesilmeyen alkışlara dönüştü. Muti bis parçası olarak Verdi’nin Nabucco operasından Sinfonia’yı seçmişti. Çok sevilen bu Verdi Operası’nın en tanınmış bölümlerini içeren eser bitiminde uzun uzun alkışlandı. 29. Uluslararası İzmir Festivali’nin açılış konseri ardından mutlu bir şef ve orkestrası ile çok mutlu dinleyiciler bıraktı.

29. Uluslararası İzmir Festivali 30 Mayıs 2015 Cumartesi günü Ithzak Perlman konseri ile devam edecek.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Cihat Kora Anadolu Lisesi şenlikle coştu
Sonraki Haber Tanrıkulu: ''Muhtarların sorunları çözülecek''

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?