ANA SAYFA > İZMİR > Tanrıkulu: ''Muhtarların sorunları çözülecek''

Tanrıkulu: ''Muhtarların sorunları çözülecek''

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Tanrıkulu: ''Muhtarların sorunları çözülecek''

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve 2. Bölge 1. Sıra Milletvekili Adayı Ahmet Kenan Tanrıkulu, İktidarları dönemlerinde muhtarların yaşadığı bütün sorunların çözüleceğini belirterek, toplumdaki saygınlıklarını yeniden kazanacaklarını söyledi.

MHP Bornova İlçe Teşkilatı’nın organizasyonunda Öğretmenevi’nde Bornova’da görev yapan muhtarlarla bir araya gelen Ahmet Kenan Tanrıkulu, muhtarların bütün sorunlarını tek tek dile getirdi. Bunun üzerine Muhtarlar, Tanrıkulu’na sorunlarını kendilerinden iyi bildiği ve TBMM’de de en iyi şekilde takip ettiği için kendisine teşekkür etti.

Kulak tıkadılar

Daha sonra söz alan Tanrıkulu, 2007 ve 2011 yıllarında muhtarların ödeneklerinin artırılması ve diğer sorunlarının çözümü için kanun tekliflerini TBMM’ye sunduklarını belirtti. Tanrıkulu, girişimleri ile köşeye sıkışan AKP Hükümetinin muhtarların ödeneklerinde iyileştirme yaptığını ancak diğer sorunlara kulak tıkadığını söyledi.

Yetki yok, sorumluluk var

MHP iktidarı döneminde devam eden sorunların çözümü için mücadelelerini sürdüreceklerini vurgulayan Tanrıkulu, “Yerel seçimle iş başına gelen muhtarlar ilgililerce yerel bir yönetici gibi algılanmalarına rağmen, gerçekte merkezi yönetimin birer görevlileridir. 1944’te çıkarılan 4541 Sayılı Muhtar ve İhtiyar Heyeti Kanunu’na göre muhtarlarımıza birçok görev verilmesine rağmen, bu görevleri gerçekleştirmek adına hiçbir yetki verilmemiştir. Yani yetkisiz, yetkili (Sorumlu) durumundalar. Mahalle muhtarlarımız tüzel kişiliği olmadığı için gerekli yerlerde mahalleyi temsil edemiyorlar” dedi.

 

Prim borçları silinecek

Öncelikle 70 yıl önce çıkarılan Muhtar ve İhtiyar Heyeti Kanunu’nu günümüz şartlarına göre yeniden düzenleyeceklerini vurgulayan Tanrıkulu, muhtarların il genel ve belediye meclislerinde temsilini sağlayacaklarını kaydetti. İhtiyar heyeti üyelerine her ay 150 lira huzur hakkı verileceğini dile getiren Tanrıkulu şöyle konuştu: “Kapatılan belde, belediye,  özel idare ve köyleri yeniden kuracağız. Belediyelerin muhtarların ihtiyaçlarının karşılanması için ayni yardım yerine, nakdi yardım yapmalarını sağlayacağız. Yine Belediye Kanunu’nda yapacağımız değişiklikle muhtarlıkların belediyeler tarafından yapılmasını sağlyacağız.  Bağ-Kur primlerinin devletçe karşılanmasını sağlayacağız. Bu kapsamda prim borcu olan muhtarlarımızın bir defaya mahsus bu borçlarının silinmesi için de gereken düzenlemeyi yapacağız. Muhtarlarımızın toplu taşıma araçlarını ücretsiz kullanmasını temin edeceğiz. Yine muhtarlarımızın şehirlerarası yapacakları seyahatlerinde Devlet Demir Yolları, THY gibi kurumlarda indirim sağlanmasını hayata geçireceğiz. Tebligat başına muhtarların ücret almasını sağlayacağız.”

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber 29.Uluslararası İzmir Festivali başladı
Sonraki Haber Paylaştığınız fotoğraflar hiç bu kadar hareketli olmamıştı!

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?