ANA SAYFA > TEKNOLOJİ > Kulaklık kablosu sarıcıyla duymayanlara destek olacaklar

Kulaklık kablosu sarıcıyla duymayanlara destek olacaklar

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Kulaklık kablosu sarıcıyla duymayanlara destek olacaklar

Özel Ege Lisesinin girişimci öğrencileri 3X Genç Başarı Şirket Programı kapsamında Corti adlı şirketi kurdu. Akılcı, üretici, inovatif ve sorumlu bir yaklaşımla dünya çapında lider bir genç başarı şirketi olmayı hedefleyen Corti, tasarladığı kulaklık kablosu sarıcıyı satışa sundu. Şirket ürünün satışından elde ettiği geliri İşitme Engelliler Derneğine bağışlayacak.

Genç Başarı Eğitim Vakfı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde lise öğrencilerine iş fikri geliştirme, iş planı hazırlama, şirket kurma ve tasfiye etme tecrübesi yaşatmayı amaçlayan 3X Genç Başarı Şirket Programı çerçevesinde Özel Ege Lisesinin girişimci 6 öğrencisi danışman öğretmenleri Batuhan Alparslan ve Fırat Ural ile birlikte Corti şirketini kurdu. Özel Ege’li Hasan Alp Dumrul, Oğuzhan Yıldırım, Selin Yağmur Çakmak, Şebnem Türkoğlu, İlke Karadeniz ve Cenker Öztin tarafından kurulan Corti,  kulaklık kablolarının birbirine karışmasını engelleyen kulaklık kablosu sarıcı ürünü İzmir Makine Sanayinin katkılarıyla üretilen kutusuyla birlikte satışa sundu. Öğrenciler ürünün satışından elde edilen gelir ile işitme engelli gençlerin eğitimlerine katkıda bulunmayı hedefliyor.

AVRUPA’DA İŞ FIRSATI

Özel Ege’li girişimciler program kapsamında Mayıs ve Aralık aylarında Genç Başarı Eğitim Vakfı tarafından düzenlenen iki ayrı ankete katılacak. Öğrenciler, Haziran ayında ise uluslararası Entrepreneurial Skills Pass (ESP) sınavına girecek. İşletme, ekonomi, finans ve şirket etiği konularından 28 soru içeren online sınavda geçerli sayıda soruyu yanıtlayan öğrenciler, girişimcilik konusunda bilgi, beceri ve yetkinliklerini uluslararası alanda belgelemiş olacak. Genç girişimciler CV’lerine ekleyebilecekleri ve 23 ülkede geçerliliği olan ESP sertifikaları ile Avrupa’da küçük ve büyük işletmeler, yüksek düzey ve uluslararası kuruluşlar tarafından sunulan fırsatlara da erişme olanağına kavuşacak.

CORTİ YILIN ŞİRKETİ YARIŞMASINA KATILACAK

Program kapsamında şirketlerini başarıyla yöneten genç girişimciler için Genç Başarı Eğitim Vakfı tarafından “Yılın Şirketi” yarışması düzenlenecek. Tüm şirketler hazırladıkları üçer dakikalık video ve faaliyet raporlarını vakfa gönderecek. Değerlendirme sonucunda toplam 50 şirket 2016-2017 Ticaret Fuarı ve Yılın Şirketi Yarışması’na katılacak. Sosyal Medya Ödülü için ise gönderilen videolar youtube kanalı üzerinden 15 -21 Nisan 2017 tarihlerinde paylaşıma açılacak. Her ilden yüklenen videolar arasında en yüksek sayıda beğeni alan viedo sahibi takım, ilin sosyal medya birincisi seçilecek.

BAŞARI SADECE RAKAMLARDAN İBARET DEĞİL

Özel Ege Lisesi Müdürü Aylin Musluoğlu, 3X Şirket Programı’nın öğrencilerin takım çalışması, beşeri ilişkiler, finansal okuryazarlık, kritik düşünme, istihdam edilebilirlik ve problem çözme konularında gelişimlerini hedeflediğini söyledi.  Musluoğlu, “Bizim için başarı sadece rakamlardan ibaret değil. Çocuklarımızı okul öncesinden 12. sınıfın sonuna kadar araştırmaya, soru sormaya, düşündüklerini üretime çevirmeye teşvik ediyoruz. Onlara yaşamlarında ihtiyaç duyacakları tüm donanımı katma çabasındayız. Geleceğe yön verecek mezunlarımızın Özel Ege’de edinecekleri her türlü birikimin bilimsel, sanatsal, sportif ve kültürel alanda mutlaka karşımıza çıkacağını biliyoruz.” dedi.  

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Yüksek riskli gebeliğe dikkat!
Sonraki Haber Yamanlar Gençlik Merkezi'ne yoğun ilgi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?