ANA SAYFA > TEKNOLOJİ > Güneşten Ormanlar 890 bin kilovat elektrik üretti

Güneşten Ormanlar 890 bin kilovat elektrik üretti

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Güneşten Ormanlar 890 bin kilovat elektrik üretti

İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) desteğiyle Ege Orman Vakfı’nın hayata geçirdiği “Güneşten Ormanlar” projesi, ilk meyvelerini vermeye başladı; kurulan güneş enerji sistemi aracılığıyla 890 bin kilovat elektrik üretildi. Menderes Oğlanası'nda, 10 bin metrekare alan üzerinde kurulan sistemde, güneş enerjisinden üretilen elektrikten gelen gelirle, yeni orman alanları oluşturulacak.

Ege Orman Vakfı’nın İZKA’dan destek alarak gerçekleştirdiği “Güneşten Ormanlar” projesi kapsamında, kurulumu tamamlanan güneş enerji sistemi, hedeflenen rakamın üzerine çıkarak, 1 yılda 890 bin kilovat elektrik üretti.

Projenin Türkiye'de bir ilk olduğunu dile getiren Ege Orman Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Yasemin Bilgili, projeden elde edilecek gelirle yeni orman alanları oluşturacaklarını söyledi. Yasemin Bilgili, “2013'te başladığımız projemizi 1 yılda tamamladık. Son 1 yıldır da güneş enerji sistemimiz aktif olarak çalışıyor. Proje, İzmir bölgesinde sanayide yenilenebilir ve temiz enerji kullanılması ile fosil enerji kaynaklarının sebep olduğu çevre sorunlarını önlemek açısından önem taşıyor” diye konuştu.

50.000 Adet Fidan Dikeceğiz

Yenilenebilir enerji kaynaklarının faydalarının birebir gözlemlenerek sanayi kuruluşları için güzel bir örnek oluşturduklarını kaydeden Bilgili, sistemin 30 yıllık kullanım ömrü olduğunu belirtti. 1 milyon 868 bin TL'lik projenin yüzde 50'sinin İZKA tarafından hibe edildiğini ve projenin kendini 4 yılda amorti edeceğini ifade eden Yasemin Bilgili, “Üretilen elektrikten elde edeceğimiz gelirler ile 50 bin adet fidan dikeceğiz. Bununla birlikte kullanılan enerji doğal olduğu için yıllık 771 ton eşdeğerinde karbon salınımı da engellenebilecek” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Afrika maskeleri görücüye çıktı
Sonraki Haber SMD, anlaşmazlıkları arabuluculuk ile çözecek

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?