ANA SAYFA > İZMİR > SMD, anlaşmazlıkları arabuluculuk ile çözecek

SMD, anlaşmazlıkları arabuluculuk ile çözecek

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
SMD, anlaşmazlıkları arabuluculuk ile çözecek

Mahkemelerin yargı yükü nedeniyle Türkiye'de davaların bir türlü sonuçlanamaması vatandaşları “arabuluculuk sistemine” yönlendiriyor.

Yaşanan adli olayların yargıya yansımadan taraflar arasında çözülmesinin amaçlandığı arabuluculuk sistemi, tarafları dava açma bedeli ve avukatlık masrafı gibi önemli giderleri düşürdüğü gibi, zaman zaman yıllar süren davaları da kısa sürede çözüyor.

Hukuk davalarında tarafların içinde bulundukları uyuşmazlığı, tarafsız bir üçüncü kişi yardımı ile mahkemeye gitmeden çözmelerinde kullanılabilecek 'alternatif uyuşmazlık çözüm' yöntemi olan arabuluculuk sistemi, İzmir Serbest Mimarlar Derneği'nin de uzun süredir üzerinde çalıştığı bir konuydu. Geçtiğimiz günlerde düzenledikleri Olağanüstü Genel Kurul toplantısında konuyu gündeme getiren ve üye mimarların piyasada iş yaparken oluşması muhtemel uzun süren uyuşmazlıklardan koruyacak yöntem için üyelerinin arasından bir komisyon seçen Serbest Mimarlar, uzun uğraşlar sonucu hazırladıkları Tahkim Tüzüğü'nü oybirliği ile kabul etti. Hakem heyeti, dernek üyelerinden, öğretim görevlilerinden ve üye olmayan serbest çalışan mimarlardan oluşacak.

Kordon Otel'de gerçekleştirilen ve Divan Başkanlığı'nı Şükrü Kocagöz'ün üstlendiği toplantının ardından konu hakkındaki görüşlerini dile getiren İzmir Serbest Mimarlar Derneği (SMD) Yönetim Kurulu Başkanı Sevgi Molva “13yıl önce kurulan ve benim de 'kurucu üye' olduğum derneğimiz bugün çok önemli bir adım daha atmıştır. Üyelerimizi, en çok da işveren tarafı çok uzun sürebilecek olası bir uyuşmazlıktan koruyacak bu tüzük üzerinde uzun süredir çalışılıyorduk. Sonuca geldik mutluyuz. Nitelikli mimarlık, etik mimarlık yapmak, ülkemizde mimarlığı Dünya standartlarında yapılan bir meslek haline getirmek, derneğimizin asıl amacıdır.  Hepimize hayırlı olsun” dedi.

SMD, oybirliği ile kabul ettiği tahkim tüzüğü sonrası, SMD üyeleri ile iş yaptıkları kurumlar veya şahıslar arasında çıkabilecek anlaşmazlıkları öncelikle tahkim heyetine seçilen ve tarafsız isimlerden oluşan “Uzlaşma Kurulu”nca çözmeye çalışacak.

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Güneşten Ormanlar 890 bin kilovat elektrik üretti
Sonraki Haber DSP Karşıyaka İlçe Başkanlığı ziyaretlerini sürdürüyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?