ANA SAYFA > TEKNOLOJİ > Ebeveynlere Facebook uyarısı

Ebeveynlere Facebook uyarısı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Ebeveynlere Facebook uyarısı

Maviay Derneği Başkanı Hasan Bayraktar, ebeveynlere facebook uyarısı yaptı. Ailelere seslenen Bayraktar , ‘’Çocuklarınızın facebook şifrelerini öğrenip, hesaplarını kontrol edin’’ dedi.

Günümüzde sosyal medya bağımlılığı git gide yaygınlaşırken , Maviay Derneği Başkanı Hasan Bayraktar , sosyal medya konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

Gelişen teknolojiyle beraber çocukların sanal ortamda çok fazla vakit geçirdiğine dikkat çeken Bayraktar , ‘’Çocuklarınız sanal ortamda yanlış yönlendirilebilir , farkında olmadan sakıncalı sitelere girebilir, kendisine zarar verebilecek kişilerle tanışabilir. Ebeveynler, çocuklarını bu tehlikelerden korumak için çocuklarının sosyal medya hesaplarının şifrelerini alarak , hesaplarını sürekli kontrol etmeli’’ dedi. İstanbul’da faaliyet gösteren Maviay Derneği bünyesinde , sigara , alkol , uyuşturucu , obezite ve teknoloji bağımlılığı ile mücadeleyi ilke edindiklerini kaydeden Bayraktar , özellikle son zamanlarda artan sosyal medya bağımlığının çocuklar için zararlı olabileceğini ileri sürdü.

Sosyal medya kullanım yaşının son yıllarda gittikçe düştüğünü söyleyen Bayraktar ebeveynlerin bu konuda bilinçli davranması gerektiğini belirtti.Çocuklarda özellikle facebook kullanımının yaygın olduğunu ifade eden Bayraktar, ‘’ Çocuklar sosyal medya hesaplarında tanıştığı kişilerden zarar görebilir.Bu konuda hem ebeveynler bilinçli davranmalı hem de çocuklarını bilinçlendirmeli. Aileler çocuklarının sosyal medya da kimlerle arkadaş olduğunu , kimlerle muhatap olduğunu mutlaka takip etsin.Çocuklar sosyal medyadan yararlanmalı ancak bu süreçte sosyal medya aracılığı ile zarar görmemeli’’ dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber 17. Uluslararası Kısa Film Festivali'nde başvuru heyecanı
Sonraki Haber Can Yücel Karşıyaka’da anıldı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?