ANA SAYFA > SPOR > Turgay Büyükkarcı: Bırakıyorum...

Turgay Büyükkarcı: Bırakıyorum...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Turgay Büyükkarcı: Bırakıyorum...

Karşıyaka Spor Kulübü‘nün bu akşam yapılan olağan mali genel kurulunda 5,5 yıllık başkan Turgay Büyükkarcı yönetim olarak görevi bırakma kararı aldıklarını, önümüzdeki günlerde yapılacak seçimli genel kurulda tekrar aday olmayacaklarını açıkladı.

Karşıyaka Nikah Sarayı’nda yapılan ve ilgi gören mali genel kurulda divan başkanlığına Vehbi Moğol seçildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından kürsüye gelen Başkan Turgay Büyükkarcı, 5,5 yıllık görev süresince kulubün 17 milyon dolarlık borcunu 3 milyon dolara düşürdüklerini, en iyi yaptıkları işin de kulübün transfer yasağının kaldırılması olduğunu kaydetti. Futbolda başarılı olamadıklarını kaydeden Başkan Büyükkarcı, Karşıyaka Stadı için tüm pürüzleri ortadan kaldırdıklarını, finansman sağlandığı takdirde stadın yapılabileceğini ifade etti. 

Konuşmasının sonunda duygusal ifadeler kullanan Büyükkarcı, bundan sonra gelecek yönetimin ve tüm Karşıyakalıların kulube sahip çıkmasını istedi. Büyükkarcı alkışlar arasında konuşmasını tamamladı.

Daha sonra kürsüye gelen eski başkanlardan Cenk Karace, Büyükkarcı’nın kamuoyuna deklare ettiği “Kendilerini Karşıyakalı ilan eden bazı kişilerin stad arazisine çökecekler” şeklindeki sözlerine açıklık getirmesini istedi, aksi takdirde ibra etmeyeceklerini kaydetti. Karace, "Biz doğruları anlatmaya çalıştık ama duvara tosladık. Borçları ödemek için 355 Karşıyakalı şirket kurduk. Müdahale geldi ve yönetim kurulu son gün başkanın talimatıyla verdikleri parayı geri aldı. Dijitalleştik derken kulüp aidatlarını bin türlü eziyetle tesislerde ödedik. Çağ atlayan kulübe bu yakışmıyor. Altyapı tesisleri arazisi 150 milyon Euro olduğu söyleniyor sürekli bir olduğundan büyük gösterme durumu var. Yönetim görevi bırakırken yangından mal kaçırır gibi kombine bilet, loca satma çabası var. Basketbolda FIBA borçlarımız belli değil. 3. Ligdeki futbol takımıyla 70 milyon TL borçlanmak nedir. Başkanımızın basına, 'Stadyum konusunda Karşıyaka'ya layık stat için çok az süre kaldı ama Karşıyakalı olduğu iddia edilen bir grubun yeni stadyum arazisinde gözü var, kendi ceplerine girecek 80 milyon dolarlık kazanç için kulübün geleceğini çalmışlar' demeci var. Bu şahıslar kimlerdir açıklanmasını istiyorum. Görevi bırakmaya hazırım dediniz, bir niyetle ortaya çıktık engel oldunuz. Coinlerle borç ödeterek bu iş olmaz. Biz 200 Karşıyakalı bu göreve talibiz" dedi. 

Karşıyaka Spor Kulübü'nün toplam borcunun 148 Milyon 882 Bin TL olduğu açıklandı. Genel kurulda faaliyet ve denetim raporları okundu ve Turgay Büyükkarcı yönetimi oy çokluğu ile ibra edildi. 

Kongrede eski 2'nci Başkan Nazım Torbaoğlu, kulüpte tartışma yaratan yönetimin kripto para çıkarıp futbolcular ve personele ödeme yapmasıyla ilgili konuştu. Projenin kulübün alet edildiği bir dolandırıcılık olduğunu söyleyen Torbaoğlu, "Elinde coini olan satamıyor çünkü alıcısı yok. Kulüp buradan ne kadar gelir ede etti? Alan insanlar henüz 1 hafta dolmadan zarar etmiş durumdalar. Bu işler bu kadar kolay değil. O zaman her sene 20-30 milyon Dolar coin çıkaralım, Fenerbahçe, Beşiktaş gibi takım kuralım. Bir ürünün karşı bacağında alıcı varsa değeri vardır. Bizim burada emekçilere, futbolculara alacaklarına karşılık verdiğimiz coini satmaya çalışıyorlar ama karşı bacağında alıcı olmadığı için satılamıyor. Bilançoda oyuncu, çalışan ve başkanın şahsi alacakları coin olarak ödenip kulübün borçlarından düşmüş gözüküyor ama arka planda kulübün futbolculara coin değer etmezse farkı ödemekle sorumlu olduğu anlaşma var. Bilançoda bu rakamlar düşmüş gözüküyor ama 3 ay sonra bunlar kulübü borç olarak rücu olacak. Burada bir bilanço oyunu var. Türk Ticaret Kanunu'nda coinle borç ödeme yok. Bu tamamen bir dolandırıcılıktır" şeklinde konuştu.

Divana sunulan önerge ile de seçimli olaganüstü genel kurulun 5-6 Ağustos tarihinde, toplanılamaması durumunda ise çoğunluğ bakılmaksızın 12-13 Ağustos tarihlerinde yapılması kararı alındı. 

Yönetime adaylığını koyan Eski Basketbol Şube Başkanı İlker Ergüllü'ye ise tüzük değişikliğiyle başkanlık yolu açıldı. Kulüp tüzüğünde yer alan başkanların 2 takvim yılını doldurmuş üyeler arasından seçileceği maddesi verilen önergenin oylanıp üyelerden kabul görmesiyle 1 yıla indirildi. Nazım Torbaoğlu ve Cenk Karace gibi eski yöneticilerle birlikte hareket eden Ergüllü, tüzük değişikliğiyle seçimli genel kurulda başkanlığa adaylığını koyabilecek.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 3 Kızgın 0
Önceki Haber Miray Müge Kesal Diyarbakır’da çift kupa aldı
Sonraki Haber Karşıyaka’ya dokuz yeni Cumhuriyet Savcısı atandı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?