ANA SAYFA > SPOR > Karşıyakalı Menekşe'nin hedefi Dünya Şampiyonluğu...

Karşıyakalı Menekşe'nin hedefi Dünya Şampiyonluğu...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyakalı Menekşe'nin hedefi Dünya Şampiyonluğu...

Karşıyaka Sakize Lahur Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Menekşe Vardar Danimarka’da düzenlenen Avrupa Karate Şampiyonasında birinci oldu.

En büyük hayali dünya şampiyonu olmak olan Menekşe Vardar, eğitimine de devam edip, ablası gibi üniversitede matematik bölümünde okumak istiyor.
Demir profil fabrikasında çalışan bir baba ve ev hanımı olan annenin üç kız çoğunun en küçüğü Menekşe Vardar,on altı yaşında henüz bir lise öğrenciyken Karşıyaka’ya,Türkiye’ye Avrupa şampiyonluğu mutluluğunu yaşattı.
Ortaokul birinci sınıftan itibaren de 2014 yılında karateye başlayan Menekşe, 2016 da Türkiye ikincisi, 2017 yılında Karadeniz Ülkeleri şampiyonu oldu.  2018 yılında Türkiye Karate Kumite 48 kiloda Türkiye ikincisi oldu. Bu başarısıyla milli takım yetkililerin dikkatini çekti. Hırvatistan’da yapılan Balkan Gençler müsabakalarına milli takımda yer aldı. İlk kez milli takım formasını giyen Menekşe yoğun bir çalışma temposu ile müsabakalara hazırlandı. Bu yoğunlukta okulundaki derslerini de aksatmadı
Menekşe Vardar, Avrupa Karate şampiyonu olduğu Danimarka’dan döner dönmez Karşıyaka Kaymakamı Ali Rıza Çalışır ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa İslamoğlu’nu ziyaret ederek madalyasını götürdü.Kaymakam Çalışır ve Müdür İslamoğlu tarafından Menekşe’ye çeşitli hediyeler verildi.

Haber ve fotoğraflar: Yılmaz Durmaz

HABERE AİT RESİMLER

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 1 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyakalı eski futbolcu vefat etti...
Sonraki Haber Bostanlıspor kalesi emin ellerde...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?