ANA SAYFA > SAĞLIK > Kâtip Çelebi Üniversitesi organ bağışına katıldı

Kâtip Çelebi Üniversitesi organ bağışına katıldı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Kâtip Çelebi Üniversitesi organ bağışına katıldı

Kâtip Çelebi Üniversitesinde Kâtip Çelebi Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı ve İl Sağlık Müdürlüğü işbirliği ile “Her bağış, yeni bir hayattır” sloganı ile organ bağışı semineri düzenlendi.

Seminere İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve İslami İlimler Fakültesi DekanıProf. Dr. Saffet Köse, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Sermin Akgün,Kâtip Çelebi Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Akif Savaş, Karşıyaka İlçe Sağlık Müdürü Dr. Yıldıray Çığırgil, Çiğli İlçe Sağlık Müdürü Dr. Levent Özkan, İl ve ilçe sağlık müdürlüğü personelleri, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Seminerde Prof. Dr. Saffet Köse,  organ bağışına dini açıdan yaklaşımlara değinirken, Dr. Sermin Akgün organ bağışının önemine, dünya ve Türkiye’deki organ bağışı istatistiklerinden söz etti.

Prof. Köse yaptığı konuşmada organ naklinde dini açıdan bazı tereddütlerin bulunduğunu, bunlardan birinin bağışlanan organ ile bir günah işlendiğinde günaha ortak olunmasından korkulduğunu, işlenen günahtan organı verenin değil, taşıyanın sorumlu olduğunu belirtti.

Dr. Sermin Akgün,Organ nakli ve organ bağışı hakkında bilgiler verdi, organ bağışında Türkiye ve dünyadaki durumu anlattı. Organ bağışı ile ilgili verdikleri eğitimlerde ve seminerlerde en çok dini açıdan bir engel olup olmadığının sorulduğunu, bu güne kadar 2800 din görevlisine eğitim verildiğinibelirtti. Organ bağışında, İzmir’in Türkiye’de birinci sırada olduğunu da sözlerine ekledi.

Seminer öncesi Karşıyaka Sağlık Müdürlüğünün açtığı standa organ bağışlayan öğretim üyesi, personel ve öğrencilere fidan hediye edildi.

Seminer sonunda İslami İlimler Fakültesi öğrencilerinden oluşan iki kişilik mini bir konser hem düşündürttü hem coşturdu.

Haber ve Fotoğraflar: Yılmaz Durmaz /Karşıyaka Haber

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber CHP'li Sındır Başbakan'a can yeleklerini sordu
Sonraki Haber Metro devrildi... Çok sayıda yaralı var...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?