ANA SAYFA > İZMİR > CHP'li Sındır Başbakan'a can yeleklerini sordu

CHP'li Sındır Başbakan'a can yeleklerini sordu

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
CHP'li Sındır Başbakan'a can yeleklerini sordu

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Ege’nin soğuk sularında can veren göçmenlerle gündeme gelen can yeleklerini Başbakan Davutoğlu’na sordu.

Ege Denizi’nde hemen her gün, Avrupa’ya gitmek üzere Yunanistan’a geçmek isterken batan botlardaki Suriyelilerin ve diğer ülke vatandaşlarının yürek sızlatan haberleri ile toplumun büyük bir trajediye tanıklık ettiğini ifade eden Sındır; “Türkiye, Suriye’deki çatışma ortamından kaçan milyonlarca insana güvenli barınma ve sıcak bir yaşam olanağı sağlıyor. Zaten misafirperverlik Anadolu kültürümüzün en güzel değerlerinden birisi. Ancak diğer yandan ülkemiz üzerinden Avrupa’ya gitmek üzere Yunanistan’a geçmek isterken batan tekne ve botlardaki insanların ölüm haberleri ile sarsılıyoruz. Hemen her gün dalgaların savurup kıyıya attığı yüzlerce cansız bedenleri yazılı ve görsel basından üzülerek izliyoruz” dedi.

“BU DURUMA KAYITSIZ KALAMAYIZ!”

Göçmen ve sığınmacıların kullandıkları can yeleklerinin büyük bir trajediye neden olduğunu, buna seyirci kalınamayacağını söyleyen Sındır şöyle dedi: “Bu insanlar yasa dışı yollardan da olsa bir umudun peşinde gidiyorlar. Bunu anlayabiliriz. Ancak bu insanların çaresizliğini, ölümleri pahasına istismar edip can yeleği adı altında boyunlarına ağırlık üretip satanlara kayıtsız kalamayız. Bu can yelekleri nerelerde üretilmekte, satılmaktadır. Bizim ülkemiz yasa kural tanımayan, herkesin kendi kuralının kendisinin koyduğu kabile devleti değil”

“BUNLARIN ÜRETİMİ VE SATIŞI ÖNLENMELİDİR”

Ölümlerin büyük bir çoğunluğunun, bu insanların denizde kurtulmak için kullandıkları “can yelekleri” nedeniyle olduğunu ifade eden Sındır; “Standartlara göre üretilmeyen, son derece kalitesiz ve basit ürünler can yeleği diyerek bu insanlara satılıyor. Oysa bu insanların aldıkları can yeleği değil ölüm yeleği. Çaresiz insanlar, gözünü para ve hırs bürümüş, vicdanını ve insanlığını yitirmiş istismarcılara terk edilemez. Belki denizden kaçan insanlara mani olamayız ama işyeri adı altında ölüm yeleği üreten ya da bunları dükkanda, mağazada ya da işportada satanlara karşı önlem alabiliriz. Bunların üretimini ve satışını önleyebiliriz” dedi.

“EN TEMEL HAK YAŞAM HAKKIDIR...”

Standart olmayan, kayıt – denetim dışı olarak merdiven altında üretilen can yeleklerinin, küçük bir çocuğu bile su üzerinde tutamayacak basit nitelikte olduğunun facialardan anlaşıldığını belirten Sındır sözlerini şöyle tamamladı: “Bugün Ege’nin pek çok sahil şehirlerinde çanta kumaşından yapılan, içi strafor ve süngerlerle doldurulan sahte can yelekleri piyasada bulunmaktadır. Can yeleği diye ürettikleri – sattıkları yelekler suyu emdiği için o insanı suya çekmekte, kişiyi kurtarmak bir yana ölümüne neden olmaktadır. Standart dışı gelişi güzel dikilen can yelekleri hemen her yerde işportada da bile satılmaktadır. Konunun kayıt dışı, merdiven altı, kalitesiz üretimin ötesinde en temel hak olan insanın yaşam hakkını ilgilendirdiği için ivedilikle ele alınması yaşamsal önemdedir.”

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Ali Erten: Bu büyük bir terbiyesizlik
Sonraki Haber Kâtip Çelebi Üniversitesi organ bağışına katıldı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?