ANA SAYFA > OKUYUCU MEKTUBU > ''Söyleyin bana ben nereden geçeceğim?''

''Söyleyin bana ben nereden geçeceğim?''

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
''Söyleyin bana ben nereden geçeceğim?''

Merhaba, ben Karşıyaka Nergiz'de oturan ortopedik engelli bir vatandaşım. Bu yazıyı, gazetenizin engellilerin hakları konusunda ne kadar duyarlı olduğunu bildiğim için sizlere iletiyorum.

43 yaşındayım ve engelli bir birey olarak yıllardır şehirde yaşamanın zorluklarıyla boğuşmaktan bunaldım. Kendimi bildim bileli engelliler yok sayılıyor, kimse onların günlük hayatlarının ne kadar zor olabileceğini hesap etmiyor. Engelli rampalarının önüne, hatta kaldırımlara park eden duyarsız sürücüler yetmezmiş gibi, şimdi de şehrin neredeyse tüm kaldırımları “kentsel dönüşüm” projeleri kapsamında inşaat şirketlerinin işgali altında. Bu fotoğrafları size Nergiz İzban’ın Bostanlı’ya bakan tarafından atıyorum fakat ne yazık ki şehirde bu manzara tek bir yerde yaşanmıyor. Karşıyaka’nın pek çok yerinde kaldırımlar ve hatta yollar ya bu şekilde panellerle, ya da kum, demir, tuğla gibi inşaat malzemeleriyle işgal edilmiş durumda. Sağlıklı vatandaşlar için bile hayatı oldukça zorlaştıran bu durum, biz engellilere hayatı zindan ediyor. İnsanın aklına “Bu duruma, kimler, nasıl izin veriyor? Biz engelliler bu şehirde yaşamayalım mı?” soruları geliyor. Sizin aracılığınızla tüm yetkililerden ricam bu gibi tablolalara izin verilmemesidir.

Saygılarımla,

Muhammet K.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber "Çip bebek" turizmi
Sonraki Haber Pankartlı-reklamlı “kentsel dönüşüm” savaşı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?