ANA SAYFA > MEDYA > Tahir abiye büyük ayıp!..

Tahir abiye büyük ayıp!..

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Tahir abiye büyük ayıp!..

Tahir Türetken bir spor abidesi. Karşıyaka Belediyesi, Karşıyaka'nın örnek efsanesi Tahir Türetken'in adını spor tesislerine vererek ölümsüzleştirdi.

92 yıllık hayatının her dönemini Karşıyaka Spor Kulübü'nün başarısı için harcayan Tahir Türetken 1943 yılından beri 73 yıldır Karşıyaka ile yaşıyor. KSK'nin farklı zamanlarında başkan ve yöneticilik yapan, 1986-87 sezonunda basketbol takımının çifte kupa aldığı dönemde başkanlık yapan Türetken 7 yaşında sevdalandığı yeşil-kırmızılı renklerde her kademede görev yaptı. Sporcuydu, yönetici oldu, başkanlık yaptı, nihayet Divan Başkanlığı.

Bu dev çınar son yıllarda sağlık sorunlarıyla uğraşıyor. Kanserle mücadelenin yanısıra, böbrek rahatsızlığı nedeniyle haftanın 3 günü diyalizde. Onu hayata bağlayan en önemli unsur Karşıyaka Basketbol Takımı'nın Mavişehir'deki salonda yaptığı basketbol maçları.

Takat bulduğu zaman zorlukla yürüyebilse de koluna girilse de şeref tribünündeki yerini alıyor. Ama Karşıyakalılar ona vefalı davranıyorlar mı? Orası soru işareti.
Türetken geçenlerde Kaf- Kaf'ın bir maçına gitmiş ve her zamanki gibi ikinci sıradaki yerine oturmuş. Görevliler ona, "Sizin şeref tribünü listesinde isminiz yok. Daha önce telefonla rezervasyon yaptırmanız gerekirdi" demişler, arka sıralarda bir yere göndermişler. Talimatı da yönetici Gökhan Şensan'ın verdiğini söylemişler. Mübarekler... Tahir ağabeyinize bir yer ayıramıyor musunuz? Belli bir yeri olur, gelemezse yerine başkasını alırsınız. Neler oluyor; biz Karşıyakalılar artık vefa denen duyguyu unuttuk mu?

ERKİN USMAN (Yeni Asır Gazetesi)

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Dev Derbi için nefesler tutuldu...
Sonraki Haber Hedef daha temiz Karşıyaka

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?