ANA SAYFA > SPOR > Dev Derbi için nefesler tutuldu...

Dev Derbi için nefesler tutuldu...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Dev Derbi için nefesler tutuldu...

İzmir'de bugün Göztepe-Karşıyaka derbisi ile nefesler tutulacak, iki ezeli rakip 44.kez kozlarını paylaşacak...

PTT 1.Lig'in 28.haftasında iki ezeli rakip Göztepe ile Karşıyaka, bugün saat 16:00'da Atatürk Stadı'nda karşı karşıya gelecekler. Dev derbi TRT AVAZ'dan canlı yayınlanacak.

Maçın Hakemi Tolga Özkalfa...

Karşılaşmayı Tolga Özkalfa yönetecek. Özkalfa'nın yardımcılıklarını Baki Tuncay Akkın, Swerkan Gencerler yaparlarken; maçın dördüncü hakemi Levent Aktan.

İzmir bölgesi hakemi olan Tolga Özkalfa İzmir Güzelyalı'da oturan ve diş hekimliği yapan 39 yaşındaki Özkalfa, bu sezon 10'u Süper Lig, 1'i UEFA Avrupa Ligi'nde olmak üzere toplam 16 karşılaşmada görev yaptı. Tolga Özkalfa, Göztepe'nin 11 Nisan 2004'te Altay'a 6-2 yenildiği derbi ve Karşıyaka'nın 23 Kasım 2002'de Bucaspor'u 3-2 yendiği müsabakada düdük çalarken, 7 Eylül 2003'te Göz-Göz'ün Kaf-Kaf'ı 1-0 yendiği derbide 4. hakem olarak görev

yaptı. 

Ezeli rekabette 18-15 Karşıyaka önde...

Şu ana kadar Süper Lig'de 18, PTT 1'inci Lig'de de 25 kez karşılaşan iki İzmir ekibinden Karşıyaka'nın Göztepe'ye üstünlüğü bulunuyor. Karşıyaka ezeli rakibini 18 maçta yenerken, Göztepe de Karşıyaka'yı 15 kez mağlup etmeyi başardı. Taraflar 10 müsabakada ise eşitliği bozamadı. Bu karşılaşmalarda yeşil kırmızılılar Göztepe ağlarına 58 gol bırakırken, Göztepe'de 43 kez sevinç yaşadı. 

En farklı skor 6-2...

Profesyonel liglerde ilk olarak 8 Mart 1959 yılında Milli Lig'de karşılaşan iki takımın maçında kazanan 3-2'lik skorla Göztepe oldu.

Karşıyaka, Göztepe'yi 5 Mart 1961'de 6-2 yenerek en gollü skora imza attı. 16 Mayıs 1981'de ise Atatürk Stadı'ndaki maçta rekor kırıldı. 80 bin kişinin izlediği derbi "2'nci Lig'de seyirci rekoru" olarak tarihe geçti.

İlk derbi heyecanı yaşayacaklar...

Karşıyaka ve Göztepe'de birçok futbolcu ilk kez derbi heyecanı yaşayacak. Karşıyaka'da Behram, Diarra, Can, Efe Halil, Kvesic, Kovalchuk, Mahmut, Mustafa, Ömer Kandemir, Özkan, Şahin ve Tisdell, Göztepe'de ise Diarra, Kerem, Gençer, Atacan, İsmail Köse, Cleyton ve Serdar ilk kez İzmir derbisinde forma giyecek.

Derbinin en golcü isimleri...

Göztepe'de Gürsel Aksel ile Tuncer Çeliktaş, Karşıyaka'da ise Ogün Altıparmak 4'er gol atarak derbilerin en skorer isimleri olmayı başardı. 

Nisan ayı Karşıyaka'ya yarıyor...

Göztepe ve Karşıyaka nisan ayında daha önce 6 kez karşılaştı. Bu randevularda Karşıyaka 4 kez galip gelirken, Göztepe ise sadece 1 maçı kazanabildi. Nisan ayında Karşıyaka Göztepe'ye 10 gol atarken, kalesinde ise 5 gol gördü. Tarihteki derbilerde nisan ayındaki ilk maçı 3-0 kazanan Göztepe ardından oynadığı 5 karşılaşmada ise sevinç yaşayamadı.

Derbide 2,465 güvenilj görevlisi görev yapacak...

PTT. 1. Lig’in İzmir takımları Göztepe ve Karşıyaka arasında 10 Nisan’da oynanacak derbi öncesi İl Spor Güvenlik Kurulu, yüksek risk düzeyi nedeniyle 2 bin emniyet personeli ve 465 güvenlik görevlisinin maç sırasında görev yapmasını kararlaştırdı. İzmir Emniyet Müdürlüğü Spor Güvenlik Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, kurulun yaptığı toplantıda aldığı karar doğrultusunda Şehitler Caddesi üzerindeki ve kaldırımdaki inşaat çalışması sebebiyle Atatürk Stadı’nın ana giriş kapısından araç girişine izin verilmeyecek, sadece Göztepe kapalı tribün seyircileri bu kapıdan giriş çıkış yapabilecek.

Misafir Karşıyaka seyircisi Mersinli girişinden açık tribünlere alınacak. Yüksek risk düzeyinde yapılacak olan müsabakada, spor alanının iç güvenliğini sağlamak üzere 465 özel güvenlik personeli görevlendirilecek.

Müsabakada 2 bin emniyet personeli ile üst düzeyde tedbir alınacak, genel ve özel kolluk görevlileri saat 12.00’da göreve başlayacak, stat kapıları ise saat 12.30’da açılacak. Müsabaka günü Konak, Bornova ve Karşıyaka ilçe emniyet müdürlükleri tarafından geliş-gidiş güzergahlarında tedbir alınacak. Her iki takım taraftarının geliş-gidiş güzergahlarında ve stadyum çevresinde birbirleri ile karşılaşmaları engellenecek. Ayrıca en az 3 ambulans hazır bulunacak.

Göztepe de Karşıyaka da sonucu ikinci yarıda belirliyor...

Ev sahibi Göztepe, ligin ikinci yarısında attığı 10 gölün yalnız 3’ünü ilk 45 dakikada kaydetti. İkinci 45’te ise 7 gol atan Göztepe ilk 30 dakikaya 2, 30 ile 60 arasına 5 ve son 15 dakikaya da 3 gol sığdırdı. Sarı-kırmızılılar yediği 13 golün 10’unu ikinci yarılarda kalesinde gördü. İlk yarı rakiplere sadece 3 kez geçit veren Göztepe ilk 30 dakikada hiç gol yemedi. 30 ile 60 arası 4 gol yiyen sarı kırmızılılar son 15 dakikada 4, son 10 dakikada ise 5 gol görerek maçın bitmesine yakın zamanlarda savunmasında alarm verdi.

Karşıyaka da tıpkı Göztepe gibi ligin ikinci yarısında oynadığı maçların ikinci devresinde hem gol atıp hem de ağlarından topu daha fazla çıkardı. 2016 yılında attığı 10 golün 3’üne ilk yarıda imza atan Karşıyaka, ikinci devrede 7 kez fileleri sarsmayı başardı. İlk 30 dakikada 2, 30 ile 60’ıncı dakikalar arası 5, son 15 dakikada ise 3 gol atan Karşıyaka rakiplerine de ikinci yarıda daha fazla geçit verdi.

Karşıyaka ikinci yarılarda 11, ilk devrelerde ise 6 kez tpo ağlarında gördü. Toplam 17 gol yiyen Karşıyaka, ilk 30 dakikada 3, 30 ile 60’ıncı dakikalar arası 3, son 15 dakikada 8, son 10 dakikada da 3 gol yedi.

Aurolio'nun ilk, Tolungüç'ün 20 sene sonra ikinci derbi heyecanı...

Göztepe'de istifa eden Teknik Direktör Önder Özen yerine göreve getirilen Brezilya asıllı Türk çalıştırıcı Mehmet Aurelio, ilk maçına derbiyle çıkacak. Karşıyaka'yı 2 haftadır çalıştıran ve henüz puanla tanışamayan Teknik Direktör Soner Tolungüç, 20 yıl önce yeşil-kırmızılılarda futbolcu olarak derbi heyecanı yaşadı. İki teknik adam, "Hak eden galip gelsin, kazanan fair play olsun" mesajı verdi.

Dev Derbi öncesi ki takımda da eksik çok...

İzmir derbisi öncesi Göztepe'de sezonun ilk yarısında Karşıyaka kadrosunda yer alıp cezası nedeniyle forma giyemeyen Serkan Kurtuluş, yine cezalı. Sakatlığı bulunan Özgür ve kadro dışı kalan Giray da forma giyemeyecek. Karşıyaka'da ise Mustafa, Gökhan Ünal, İbrahim Kaş ve Youssef cezalı, Necati Ateş ile Çağlar Birinci ise kadro dışı.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Göztepe biletleri tüketti, Karşıyaka'da ilgi düşük
Sonraki Haber Tahir abiye büyük ayıp!..

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?