ANA SAYFA > MEDYA > Kılıçdaroğlu’dan Uluslararası Basın Merkezi’ne ziyaret

Kılıçdaroğlu’dan Uluslararası Basın Merkezi’ne ziyaret

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Kılıçdaroğlu’dan Uluslararası Basın Merkezi’ne ziyaret

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Gazeteciler Cemiyeti ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla hayata geçen Uluslararası Basın Merkezi’ni ziyaret etti. CHP lideri Kılıçdaroğlu, basın özgürlüğüne dikkat çekerek, “Basının sansür edilmesine izin vermeyeceğiz” sözlerini kaydetti.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önceki gün açılışı gerçekleştirilen Türkiye’nin en büyük Uluslararası Basın Merkezi’ni ziyaret etti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in de katıldığı ziyarette CHP lideri Kılıçdaroğlu’nu İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi karşıladı. Uluslararası Basın Merkezi hakkında bilgi veren Başkan Gappi, “Basın sektörü zor zamanlardan geçiyor. Meslektaşlarımız güçlü olmak durumunda. Basın ve fikir özgürlüğünün mücadelesini verebilmek için meslektaşlarımızın donanımlı olması gerektiğine inanıyoruz. Uluslararası Basın Merkezi, İzmirli gazetecilere büyük güç katacak. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in işbirliğiyle hayata geçirdiğimiz basın merkezimiz ile güçlü durmaya kararlıyız” diye konuştu. 

Basın merkezini çok beğendiğini ifade eden CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, güçlü bir basının herkes için gerekli olduğunu vurguladı. Sansür yasası olarak bilinen, Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi hakkında da açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, “Bir iktidarın en çok özgür medyaya ihtiyacı vardır. Eğer medya özgür değilse, aslında toplum özgür değildir. Basın, halk için yayın yapar, halkın sorunlarını dile getirir. Siyasetçinin görmediği veya göremediği olayları gerçekleri toplumun ve halkın önüne, siyasetin önüne koyar. Anayasada çok açık bir hüküm var; eğer siz basını kısıtlıyorsanız haber yapma özgürlüğünü elinden alıyorsanız bu Türkiye'de demokrasinin olmadığı, askıya alındığı anlamına gelir. Bu konudaki muhalefetimiz sonuna kadar sürecek. Biz hangi görüşten olursa olsun her kalemin özgürce yazmasını isteriz. Bu olmadığı takdirde zaten anayasadaki basın hürdür sansür edilemez cümlesinin hiçbir anlamı yoktur” mesajını verdi. 
 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka'da yoldan çıkan araç tramvaya çarptı
Sonraki Haber Hack4Karşıyaka başladı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?