ANA SAYFA > MEDYA > Erkin Usman'ı kaybettik...

Erkin Usman'ı kaybettik...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Erkin Usman'ı kaybettik...

Karşıyaka'nın köklü ailelerinden, Karşıyaka Spor Kulübü'nün eski yöneticilerinden, Anadolu Ajansı İzmir Bölge geçmiş dönem Müdürü duayen gazeteci, yazar Erkin Usman tedavi gördüğü özel hastanede vefat etti...

İzmir'de çeşitli gazetelerde yazı işleri müdürlüğü yapan, en son Yeni Asır Gazetesi'nde en çok okunan köşenin yazarı olarak ilerleyen yaşına karşın okuyucularından kopamayan Erkin Usman ustamıza Allah'tan rahmet, ailesi, sevenleri, Karşıyaka Spor Kulübü ve basın camiasına başsağlığı diliyoruz. 
Karşıyaka Mavişehir'de adı sokağa da verilen Erkin Usman'ın cenazesı yarın toprağa verilecek. 

Erkin Usman
15 Aralık 1938 yılında Karşıyaka'da dünyaya gelen Erkin Usman lise yıllarında başladığı gazetecilik serüveninde daha 20'li yaşların başındayken kendini Ekspres Gazetesinin yazıişleri müdürlüğü kadrosunda bulur. Anadolu Ajansı İzmir Bölge Müdürlüğünü 16 yıl boyunca başarıyla yürütür. Erkin Usman; Türkiye'nin en uzun süreyle yazıişleri müdürü ünvanına sahip tek gazetecisidir.1968 yılında Yeni Asır Gazetesinde sayfa sekreteri ve editör olarak işe başlayan Usman, Yaşar Holding'in satın alıp yenilediği Ekspres Gazetesine yazı işleri müdürü olarak döner. Erkin Usman, bu gazetenin kapandığı 1979 yılına kadar görevini yürütür. Yine, Yaşar Holding tarafından kurulan Gazete Ege'de "Pota" isimli köşe yazıları yazan Erkin Usman, bu gazetenin kapanmasıyla da, "Pota"sıyla birlikte Yeni Asır'a taşındı ve mesleğini son güne kadar devam ettirdi.
Erkin Usman evli ve bir çocuk babasıydı. 

HABERE AİT RESİMLER

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Doğru Parti Karşıyaka Çarşı'ya geliyor
Sonraki Haber CHP’li Koç’tan Keseli’ye cevap…

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?