ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > Yağmur, umuda dokunmaya engel olmadı

Yağmur, umuda dokunmaya engel olmadı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Yağmur, umuda dokunmaya engel olmadı

Uluslararası 2.Müziğin Umuda Kitaplarla Dokunuşu Piyano Konseri ayakta alkışlandı.

Karşıyaka Belediyesi Hikmet Şimşek Sanat Merkezi’nde yağan yağmura rağmen Karşıyakalıların yoğun ilgi gösterdiği konserde kitap bankası oluşturuldu. Konsere gelen Karşıyakalılar oluşturulan kitap bankasına çok sayıda kitap bağışladı.

Uluslararası 2.Müziğin Umuda Kitaplarla Dokunuşu Piyano Konseri, 7 ülkeden uluslararası başarı sahibi 26 genç piyanist, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Onkolojisi Servisi ve Kemik İliği Nakli Merkezi’ne destek olmak ve kitap bankası projesini hayata geçirmek için düzenlendi.

Ünlü tiyatro sanatçısı Volkan Severcan konserin sürpriz sunucusu oldu. Volkan Severcan’ın 9 yaşındaki İtalya birincisi olan Adil Kerem Ünal’ı sahneye davet etmesi salonda büyük alkış aldı.

7 ülkeden 26 genç piyanist

Almanya, İtalya, Çin, Kosova, Azerbaycan, Kıbrıs ve Türkiye’den genç piyanistlerin sahne alacağı konserde; Hande Dalkılıç, Rüya Taner, Eser Bilgeman Şakir, Gökhan Aybulus, Ulviyye Aslanova Guler, Yelena Shekalyova, Zamina Babayeva, Filiz Güleryüz Kırkar, Aleksander Mekaev, Aslı Tuncay, Elena Çekiç, İbrahim Yazıcı, Gulnare Ibrahimova Ozdemir, Nazima Aliyeva Melikova, Payam Gül Susanni, Seçil Saykan ve Nilüfer Güzel gibi çok önemli sanatçı ve öğrenci piyanodan çaldıkları eserler ile geceye katılanları mest ettiler.

Karşıyaka Belediyesi Sanat Yönetmeni Nilüfer Güzel gecede yaptığı konuşmada; Sadece piyanonun tuşlarına değil, kanserle mücadele eden çocuklara da dokunmaya çalıştıklarını ve yepyeni kütüphaneler oluşturmak için çaldıklarını söyledi. Güzel konuşmasında, başta ana sponsor Karşıyaka Belediyesi, İzmir Ticaret Odası, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi olmak üzere katkı sağlayan tüm kişi ve kuruluşlara teşekkür etti.

Geceye İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Adil Özyiğit, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Dilek Orbatu,  İYİ Parti Karşıyaka Belediye Başkanı Mehmet Yıldırım, CHP meclis üyeleri ve siyasi parti ve STK temsilcileri katıldı.

Haber ve fotoğraf: Yılmaz Durmaz

HABERE AİT RESİMLER

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 1 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Başkan Akpınar müdürleriyle vedalaştı...
Sonraki Haber Demokrat Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ülük'ten EBSO'ya ziyaret

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?