ANA SAYFA > İZMİR > Demokrat Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ülük'ten EBSO'ya ziyaret

Demokrat Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ülük'ten EBSO'ya ziyaret

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Demokrat Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ülük'ten EBSO'ya ziyaret

Demokrat Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Tarcan Ülük, EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar ve Yönetim Kurulu üyelerini ziyaret etti.

Demokrat Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tarcan Ülük ve Merkez Karar Kurulu Üyeleri İsmet Doğan, Ahmet Nedim Turbil Demokrat yapılan ziyaret esnasında Demokrat Partililer olarak her ne şart altında olursa olsun, demokrasi inancı ve göğsündeki imanı ile her türlü zorluğa sebat eden demokratlar, milletin sevgisini ödül bilebilmiştir, bilmeye de devam etmektedir.

Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ülük, gerçekleştirilen ziyarette tarımdan ekonomiye, uluslararası ilişkilerden içi politikaya kadar derinlemesine istişareler yapılan toplantıda şunların altını çizdi.

“Memleket adına yeni bir dönemin başlangıcı ve pek çok gelişmeye gebe bir zaman diliminin içindeyiz. Özellikle 16 Nisan referandumu sonrası Türkiye’nin değişen şartları içerisinde bizler de çok uzun süredir fikriyatımızı, düşüncelerimizi milletimizle birleştirmeye devam ettik.
Siyasal rekabetin, partiler arası rekabetin, topyekün siyasetin nasıl değiştiğini, özellikle AKP ve MHP ekseninde gelişen hadiseleri gözlemliyoruz. Siyasetin, siyasi partiler arasında olmaktan çıkıp neredeyse kamplar rekabetine dönüştüğü bir ortamda Demokrat Parti olarak kendi ideallerimizi, değerlerimizi bulunduğumuz her platformda dile getiriyoruz.

Ekonomik hadiselerden uluslararası hadiselere varıncaya kadar çok uzun süredir savrulan, istikametini kaybetmiş ülke fotoğrafı veren Türkiye’yi yönetenlerin, kendi risklerini memleketin riskiyle eşitleyip kendilerini kaçınılmaz bir kader haline getirmek için herkesi bu suça, vebale ortak etme gayretlerine Demokrat Partililer olarak ortak olmayacağımızı da ifade ettik.

Elbette siyaset yapanlar, ülkeyi, devleti yönetenler; bela okuyarak, temennide bulunarak, hamasi söylemlerle bu meselelerin üstesinden gelemez. Türkiye’nin akıl ve iradeyle çözebileceği bir meselesi vardır. Bugün yerli ve milli demelerine karşın, dillerinden düşenle icraatlarının çatıştığını da çok net olarak görüyoruz.

Türk tarımının zaten var olan problemleriyle birlikte tercih edilen politikalar neticesinde büyük, uluslararası tekellerin, onların yerli ajanlarının eline geçme riskiyle karşı karşıya kaldığını görüyoruz.

Demokrat Partililer olarak her ne şart altında olursa olsun, demokrasi inancı ve göğsündeki imanı ile her türlü zorluğa sebat eden demokratlar, milletin sevgisini ödül bilebilmiştir, bilmeye de devam etmektedir.

Bugün geldiğimiz noktada bizler de İzmir’de ve ilçelerinde önceden olduğu gibi 31 Mart tarihinde gerçekleştirilecek olan Mahalli İdareler seçimlerine yönelik hazırlıklarımızı gözden geçiriyor ve yapılacak seçimlere her anlamda hazır olmaya çalışıyoruz” dedi.

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar "Ekonomi son çeyrekte yüzde 3 küçülmüş, yıl bütününde ise sadece yüzde 2,6 oranında büyümüştür. 2018 yılı bütününde tarım sektörünün yüzde 1,3, hizmetler sektörünün yüzde 5,6, sanayi sektörünün yüzde 1,1 oranında büyürken, inşaat sektörünün yüzde 1,9 oranında küçüldüğü anlaşılmaktadır. Bu veriler oldukça dengesiz bir büyümeye işaret etmektedir. Makro ekonomik koşullarda yılın ikinci yarısında yaşanan olumsuz gelişmelere sektörlerin farklı tepki verdiği görülmektedir” diye konuştu.

Türkiye’nin yeni ve acil bir sanayileşme hamlesi ihtiyacına sürekli vurgu yaptıklarını, inşaatla büyümenin sonsuza kadar devam edemeyeceğini sık sık dile getirdiklerini hatırlatan Yorgancılar “Gelinen nokta bunu bir kez daha perçinlemiştir. Zira sektör son çeyrekte toplamda yüzde 6,4, imalat sanayi özelinde yüzde 7,4 oranında küçülmüştür. Yıllık yüzde 1,1 oranındaki büyüme ise dertlerimize derman olabilecek bir hız değildir. Türkiye’nin sanayi yatırımları ve ihracatla büyümeyi önceleyecek bir stratejiye ihtiyacı bulunmaktadır” dedi.

Ekonomik göstergeler yanında ekonomik faaliyetlerin durumu ve ekonomik aktörlerin beklentilerinin kötüleştiğine dikkat çeken Başkan Yorgancılar şöyle devam etti : “Şimdi geçmişten ders alma, yaşanan olumsuzlukları avantaja çevirme zamanıdır. Artık Türkiye’nin birkaç yıl iç tüketim değil ihracat ile büyümek zorunda olduğu aşikardır. Bu nedenle bir an önce seçim atmosferinden çıkılması, makro ekonomik iklimin güven verir hale getirilmesi ve reel sektörün sanayi ve tarım öncelikli olarak desteklenmesi gerekmektedir.”

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Yağmur, umuda dokunmaya engel olmadı
Sonraki Haber Öğrenciler karikatürü çok sevdi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?