ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > Öğrenciler karikatürü çok sevdi

Öğrenciler karikatürü çok sevdi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Öğrenciler karikatürü çok sevdi

Çocuklara yönelik yaptığı karikatür çalışmalarıyla tanınan İzmirli Karikatürist Mustafa Yıldız, Eraslan Okuluna konuk oldu.

Farklı sınıflarda derslere giren Yıldız, karikatürü çizerek anlatıp, öğrencilerle “Temiz Çevre” konusunda çalışmalar yaptı.  Çevre bilincini çizgilere döken öğrenciler, “Geri Dönüşüm”, “Kullanılabilir Su Kaynakları” ve “Ormanların Önemi” konularında düşüncelerini çizerek anlattılar.

Karikatür sanatının çocuklar tarafından çok sevildiğini belirten Yıldız; “Hemen, hemen her gün çocuklarla buluşup, çalışmalar yapıyoruz. Çizme yeteneklerini ve hayal dünyalarını geliştiren çocuklar, mizah dilinin sevimli ortamında eğlenerek öğreniyorlar. Karikatürü ders olarak değil, bilgi ve birikimi aktararak, tartışarak, keyifli bir ortamda yapıyoruz. Evrensel konuları, günlük yaşananları, hayatın komik yanlarını ön plana çıkararak çiziyoruz. Gazete ve dergi karikatürlerinin yanı sıra yarışmalara hazırlanıyoruz. Hafta sonları Alsancak, Güzelbahçe ve Karşıyaka’da özel dersler veriyorum. Hafta içinde belediyelerde karikatür atölyeleri yapıyorum. Eraslan Okuluna ikinci kez konuk oldum” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 1 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Demokrat Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ülük'ten EBSO'ya ziyaret
Sonraki Haber Soyer: Seferihisar için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?